IMAGINARY Açık Matematik Ağı artık Türkçe

0

Matematiği sevenler ve matematiği daha anlamaya çalışanlar için etkileşimli bir internet platformu hizmet vermeye başladı.

IMAGINARY açık matematik Oberwolfach Matematik Araştırma Enstitüsü tarafından oluşturulmuş ve dünyanın her yerinden işbirlikleriyle günden güne gelişen, genişleyen etkileşimli ve dinamik internet platformu. Sadece matematikçiler değil tasarımcılar, sanatçılar, mimarlar ve yaratıcı işlerle uğraşan herkes için fikir, yazılım, görseller film ve metinlerle dopdolu olan www.imaginary.org/tr, 21.yüzyıl interaktif öğrenme teknolojilerini kullanarak çoklu zekayı ve yeni ilişkilendirme biçimlerini harekete geçiren ilginç bir deneyim.

Dünyada 30’u aşkın ülkede etkinlikler ve 125’ten fazla ücretsiz sergi ile 1 milyonun üzerinde ziyaretçiye ulaşan ve 17’den fazla dilde içeri, 15 GB üzerinde açık kaynak etkileşimli matematik içeren IMAGINARY  açık matematik ağına artık Türkçe’de de ulaşılabiliyor.

“2014 Alman-Türk Bilim Yılı” kapsamında başlayan işbirliği ile Türk Matematik Derneği (www.tmd.org.tr) ve İstanbul Matematiksel Bilimler Merkezi (www.imbm.org.tr) girişimi ile Türkiye’ye gelen IMAGINARY açık matematik, sedece bir internet ağı değil, aynı zamanda “IMAGINARY-matematğin gözünden adlı” gezici sergiyi de içeriyor.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here