Yıldız Holding’in Bizz@Kampus proje yarışması sonuçlandı

0

Yıldız Holding’in başvuru rekoru kıran  “bizz@kampüs” yarışmasının şampiyonu ODTÜ’den…

Yıldız Holding’in üniversiteliler için düzenlediği en parlak fikirli yarışması bizz@kampüs’ün üçüncüsünde şampiyonlar belli oldu. 125 üniversiteden 1.325 takım ve 3.975 öğrenci ile başvuru rekoru kıran yarışmada bu yıl ipi Ortadoğu Teknik Üniversitesi’nden Design Generation takımı “Ülker Çikolatalı Gofret Badi” projesi ile ipi göğüsledi.

Törende finalistlere tavsiyelerde bulunan Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Ülker, “Sorgulanan değil, sorgulayan taraf olun. En büyük tecrübe yaz tatillerinizde bir yerde çalışmaktır. Bunun kıymetini ileride göreceksiniz” dedi.

Her yıl farklı bir Yıldız Holding markası ile üniversite öğrencilerinin yaratıcı projelerini ödüllendiren yarışma platformu bizz@kampüs, bu yıl 3. kez sahiplerini buldu. Sadece facebook üzerinden alınan başvurularla, üçer kişilik ekipler halinde katılan takımlar, bu yıl Ülker Çikolatalı Gofret için “en parlak fikirlerini” yarıştırdı.

Üniversitelerin 2.-3.-4.sınıf ve yüksek lisans bölümlerine devam eden öğrencilerinin oluşturduğu takımlar, bizz@kampus’te sevilen lezzet “Ülker Çikolatalı Gofret”e yenilik katacak fikirleriyle yarıştı. Proje sahipleri, kariyeri için güçlü bir adım atma şansını yakalarken sürpriz ödüllerin de sahibi oldu.

Yarışma sonunda Ortadoğu Teknik Üniversitesi öğrencilerinden Deniz Hamus, Meriç Dağlı ve Koray Benli’den oluşan “Design Generation” takımı ipi göğüsleyerek 15 bin TL’lik ödülün sahibi oldu. Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinden Ceren Acar, Özge Balaban ve Deniz Bakkalcı’dan oluşan “Uçan Balinalar” Takımı “Ülker Çikolatalı Gofret Dips” projesi ile ikinci olarak 10 bin TL ödül kazandı.

Bu yıl üçüncülüğü iki grup paylaştı. Pamukkale Üniversitesi’nden Burak Yıldırım, Burçin İbili ve Servet Civelek’in “Bi Parça Gofret” takımı “Ülker Gevrek” projesi ile Selçuk Üniversitesi’nden Oğuzhan Sarı, Mehmet Emiroğlu ve Kerim Öksüz’ün oluşturduğu Nespa Takımı “Beşi Bi Yerde” projesi ile üçüncülüğü paylaştılar.

Üçüncüler ise 7.500’er TL ile ödüllendirildiler. Dört grup da para ödülünün yanı sıra gelecekte Yıldız Holding’de çalışma şansına bir adım yaklaşacakları staj yapma imkanına da kavuştu.

Törende konuşan Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Ülker, “Burada en önemlisi hayallerinizi projeye dönüştürecek medeni cesareti gösteriyor olmanız. Her biriniz projelerinize çok büyük emek verdiniz. Prototipler hazırladınız, reklam filmleri çektiniz. En keyifli kısmı reklamları izlemek oldu. Tüm projeler ayrı ayrı kıymetliydi” diye konuştu.

Gençlere “sorgulanan değil, sorgulayan tarafta olun” tavsiyesinde bulunan Ali Ülker, “Yeni jenerasyonu meraklı ve sorgulayan bir nesil. Y Jenerasyonu, “Why Generation” diyoruz; yani soru soran ve anlamlandıran gençler. Benim de 17 yaşında ikiz çocuklarım var; evde durumları sürekli “neden”, “niçin”ler ile değerlendiriyorlar. Bu çok hoşuma gidiyor” dedi.

En büyük tecrübenin çalışmak olduğuna işaret eden Ali Ülker, yabancı dilin önemine de değindi. Türkiye’nin artık dışarıya açıldığını kaydeden Ülker, şöyle devam etti: “Büyük fark yaratacaksınız, önünüzde bambaşka ufuklar açılacak.

Bugün Yıldız Holding olarak Japonya’dan Amerika’ya kadar faaliyetlerimiz var. Ayrıca Northstar şirketi tamamen Ar-Ge’ye sahip bir şirket. Yurtdışındaki enstitülerle araştırma yapan bir kurum. Bizim vizyonumuz hem içeride hem dışarıda öncü olmak.

Biz bu bayrağı buralara kadar taşıdık ama tabii ki yetmez. Daha fazlasına talibiz. Daha fazlasına talip olmak da daha kalifiye ve yetkin işgücü ile olacak. İşte o işgücü sizlersiniz. Bu bayrağı sizler daha yukarıya taşıyacaksınız.”

Anadolu’daki üniversitelerden yoğun ilgi

Başvurular facebook / yildizkariyer üzerinden 17 Şubat – 4 Nisan 2014 tarihleri arasında alındı. En çok başvuru yapan üniversitelerin başında 179 takımla Atatürk üniversitesi geliyor. Bunu sırasıyla 142 takımla Karadeniz Teknik Üniversitesi, 70 takımla Pamukkale Üniversitesi, 60 takımla Sakarya Üniversitesi ve 48 takımla Anadolu Üniversitesi geldi.

Başvuru sürecinin ardından, Ülker Çikolatalı Gofret ile ilgili bilgilendirilen takımlar, aldıkları bilgiler doğrultusunda gerçek bir marka için proje üretme deneyimi yaşayacak. Fark yaratan projeler geliştiren ilk üç takım üyeleri ödüllendirildi.

Bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilen yarışmada ilk yıl 411 takımdan 1.233, geçen yıl ise 1.164 takımdan 3.496 öğrenci inovatif fikirlerini yarıştırmıştı.
Yıldız Holding İnsan Kaynakları, yarışmanın detaylarının paylaşılması için aralarında İstanbul, Marmara, ODTÜ, Boğaziçi, Koç, Sabancı, Bilkent, Ege, Karadeniz Teknik, Selçuk, Çukurova, Anadolu gibi Türkiye’nin önde gelen üniversitelerinin de bulunduğu 20 üniversitede tanıtım toplantıları düzenlendi. Bu toplantılar sayesinde 600 bine yakın üniversite öğrencisine ulaşıldı.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here