İslam Kalkınma Bankası’ndan bilim ve teknoloji projelerine 100 bin dolar

0

İslam Kalkınma Bankası (İKB) tarafından, her yıl İKB üyesi ülkelerdeki bilimsel araştırma ve çalışmalara verilen yaklaşık 100 bin dolarlık destek için Bursa Uludağ Üniversitesi’nde (UÜ) çalışma başlatıldı.

Türkiye’nin de üyesi olduğu İKB tarafından, her yıl İKB üyesi ülkelerdeki bilimsel araştırmaları ve akademik kuruluşları desteklemek amacıyla ‘bilim ve teknoloji’ ödülleri veriliyor. Bu kapsamda 2016 yılında söz konusu ödüllere Bursa UÜ’den de fakülte ya da anabilim dalı bazında başvuru yapılabilecek. 2016 yılındaki ödüller 3 ayrı kategoride İKB üyesi ülke kuruluşlarına verilecek olup, her bir ödülü kazanan kuruluşa 100 bin Dolar nakit para, hatıra plaketi ve başarı sertifikası takdim edilecek.

Konu ile ilgili Uludağ Üniversitesi Proje Yönetim Merkezince yapılan açıklamada, bu dönemki İKB ‘bilim ve teknoloji’ ödülleri için son başvuru tarihinin 30 Kasım 2015 olarak belirlendiği aktarıldı. Söz konusu ödüle başvurmak isteyen fakülteler 15 Ağustos 2015 tarihine kadar Proje Yönetim Merkezine pym@uludag.edu.tr adresinden başvuru taleplerini bildirmeleri, akabinde ise başvuru yapmaları gerektiği aktarıldı.

 

CİHAN 30.07.2015

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here