Üniversiteli öğrenciler ‘elektrikli araç’ tasarladı

0

TRAKYA ÜNİVERSİTESİ Mühendislik Fakültesi öğrencileri tarafından tasarlanan elektrikli araç “Pehlivan Elektrak”, TÜBİTAK’ın düzenlediği Alternatif Enerjili Araç Yarışları’na katılmaya hazırlanıyor.

Trakya Üniversitesi Mühendislik Fakültesi öğrencileri, tasarladıkları elektrikli araç ”Pehlivan Elektrak” ile TÜBİTAK’ın düzenlediği Alternatif Enerjili Araç Yarışları’na katılmaya hazırlanıyor.

İç ve dış tasarımı üniversite öğrencileri tarafından gerçekleştirilen elektrikli aracın, iki yıllık çalışma sonucunda üretimine başlandı.

“Pehlivan Solar Team” kaptanı Ali Deroğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, üniversitenin Mühendislik Fakültesinde okuyan 16 öğrencinin çalışmaları sonucu elektrikli aracın üretimine geçildiğini söyledi.

 

Üniversitelerinde ürettikleri aracın tamamen yerli olduğunu vurgulayan Deroğlu, konuşmasına şöyle devam etti:

”190 kilo ağırlığındaki aracımız, saatte 110 kilometre hıza ulaşıyor. Karbon fiber gövdeye sahip. Lityum bataryalarla çalışıyor. İşletim ve bilgisayar sistemleri, tamamen bize ait. Aracımız, 3 kilovatsaat batarya ile yaklaşık 100 kilometre gidebiliyor. Yani 75 kuruşa 100 kilometre yol yapabiliyorsunuz. Aracın bataryası, yaklaşık 40 dakikada doluyor.”

Arabalarında veri aktarma sisteminin bulunduğunu, sensörden alınan verilerin sürücüye de aktarıldığını ifade eden Deroğlu, internet ortamında farklı noktadan da aracın kontrolünün yapılabildiğini anlattı.

TÜBİTAK yarışmasına geçen yıl güneş enerjisiyle çalışan araç ”Pehlivan” ile katıldıklarını ve üçüncü olduklarını belirten Deroğlu, bu yıl Pehlivan Elektrak” ile birinci olmayı hedeflediklerini söyledi.

TRT HABER 28.07.2015

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here