Yerli yazılımın devi Etiya, dünyaya açılıyor

0

Sadece 11 yıl içinde Türkiye’nin en büyük kurumsal yazılım firmasına dönüşen Etiya, şimdi de Etiya International yapılandırmasıyla global arenada rakiplerine fark atmaya hazırlanıyor. Etiya International’ın CEO’luk koltuğu ise, kurduğu iki şirketi Oracle ve Ericsson’a satmayı başaran Amerikalı yönetici Chun Ling Woon’a emanet.

2004 yılında üç mühendis arkadaş tarafından kurulan ve bugün Türkiye’nin en büyük kurumsal yazılım sağlayıcılarından birine dönüşen Etiya, artık gözlerini dünyaya çevirdi. 2023 hedeflerinin başına “global pazarın da lider şirketi” olmayı yerleştiren Etiya, bu doğrultudaki en önemli adımını attı ve Etiya International’ı kurduğunu açıkladı. Şirketin CEO’luk görevi ise telekom sektörünün tanınan isimlerinden Chun Ling Woon’a verildi.

 

Son 11 yılda istikrarlı büyümesini sürdüren ve   Türkiye’deki büyük şirketlerin yanı sıra KOBİ’lere de sunduğu yenilikçi ürün ve çözümleriyle öne geçen Etiya, bugün kurumsal yazılım pazarının en iddialı yerli oyuncusu olmayı sürdürüyor. Büyük veri analitiği, CRM (Müşteri İlişkileri Yönetimi), ürün kataloğu, satış ve sipariş yönetim sistemleri konusunda pazar liderliğini bırakmayan şirket, geliştirdiği ürünler ve kazandığı ödüllerle de dünya liderleriyle global arenada boy ölçüşüyor.

 

Yerli yazılım ürünlerini uluslararası pazarlara sunacak

Artık globaldeki faaliyetlerini artıracaklarını ve dünya devleriyle bu pazarda rekabet edeceklerini açıklayan Etiya Kurucu Ortağı Aslan Doğan, “Bu konuda ilk yatırımımız Singapur’ta açtığımız ofis olmuştu. Bu ofisle Etiya tüm Uzak Doğu’ya hizmet sunan bir firmaya dönüştü. Şimdi bunun bir adım ötesine geçiyor ve Etiya International ile tüm dünyaya hizmet sunmayı hedefliyoruz. Öncelikli hedefimiz ise bu yeni yapılanmamızla APAC, CIS ve Kuzey Amerika le Amerika’nın öncü şirketleri arasında yer almak” diyor. Etiya’nın5 00’ü aşkın Türk mühendisten oluşan ekibiyle Türkiye’nin IT alanındaki en büyük güçleri arasında yer aldığını ekleyen Doğan sözlerine şöyle devam ediyor:

“Her şey hayal etmekle başlar. Biz rakiplerimize bakarak, neleri yapamadıklarını ve farkın nerede yaratılması gerektiğini gördük. Stratejik, ileriye bakan, planlama yapan, uluslararası şirket olma vizyonuyla hareket etme prensibimizden vazgeçmedik. Yenilikçi, kolay uygulanabilir, esnek ve uygun maliyetli çözümlerimiz bugün bizi global rakiplerimizden ayrıştırıyor. Etiya International olarak Türkiye’nin yanı sıra tüm globalde de bu gücümüzü ortaya koyacağız.”

 

Yerli eve Amerikalı CEO

Etiya International’ın CEO’luk görevine ise telekomve yazılım dünyasında 20 yılı aşkın deneyim ve uzmanlığa sahip olan Amerikalı yönetici ChunLing geliyor. Özellikle Operasyon Destek Sistemleri (OSS) ve İş Destek Sistemleri (BSS) alanında dünyanın en önemli isimlerinden biri olarak değerlendirilen ChunLing’in hayata geçirdiği iki start-up daOracle ve Ericsson tarafından satın alınmıştı. Sektör hakkındaki fikirleri ve geleceğe yönelik öngörüleri en güçlü isimler arasında yer alan Ling, bu nedenle dünyanın en prestijli toplantılarına baş konuşmacı olarak davet edildiği gibi blog’u da milyonlarca kişi tarafından takip ediliyor.

Etiya, yurtdışı açılımını hızlandırmak üzere geçen yılın başında uluslararası danışma kurulu kurma kararı aldığını ve dünya çapında tanınan ve sektörel tecrübeleri en üst seviyede olan isimleri kurula dahil ettiğini açıklamıştı.

 

Etiya:

Büyük müşteri kitlelerine hitap eden ürün ve hizmetler sunan kurumlar için kurumsal yazılımlar sunan Etiya, Türkiye’nin en büyük yazılım firmalarından biridir. Müşterilerinin ihtiyaçlarına net cevaplar verebilen, kolay entegre edilebilir ve endüstri standartlarına uygun çözümler geliştiren Etiya; CRM, ürün kataloğu ve sipariş yönetim sistemleri konusunda uzman ve pazar lideridir. Ürün kataloğu çözümü sunan dünyadaki tek bağımsız yazılım şirketi olan Etiya; 500’ü aşkın mühendis kadrosuyla Türkiye’de İstanbul, izmir ve Ankara, yurt dışında ise Singapur ofisi ile hizmet vermektedir. Ürün ve çözümleri birçok ödül alan şirket çözümleri ile uluslararası pazarda da tercih edilen bir firma konumundadır.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here