İstanbul’da Yüksek Eğitim Zirvesi

0

EURAS’ın planladığı zirveye, dünyanın 300 üniversitesinden 2 bin temsilcinin katılması bekleniyor.

Avrasya Üniversiteler Birliği (EURAS), İstanbul’da Avrasya Uluslararası Yüksek Eğitim Zirvesi (EURİE) düzenleyecek.

Gelecek yıl şubat ayında Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenmesi planlanan zirvenin tanıtım toplantısı Azerbaycan’da yapıldı.

Bakü’deki toplantıya Türkiye’nin Bakü Büyükelçisi İsmail Alper Coşkun, EURAS Başkanı Dr. Mustafa Aydın, Azerbaycan’daki üniversite rektörleri, milletvekilleri ve davetliler katıldı.

EURAS Başkanı Aydın, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, zirveye ABD, Kanada, Arjantin, Brezilya, Güney Kore, Çin gibi ülkelerin de bulunduğu 300 üniversiteden 2 bin üniversite temsilcisinin katılacağını bildirdi.

EURİE’de dünyanın dört bir tarafından gelecek temsilcilerinin tecrübe paylaşımında bulunacaklarını ve işbirliklerinin artırılması konusunda çalışmalar yapacaklarını ifade eden Aydın, zirve kapsamında 25 konferans düzenleneceğini belirtti.

Her yıl bir ülkede

Aydın, “Bu konferanslarda dünyadaki eğitimde yeni yaklaşımlar, teknolojinin kullanımı, eğitimdeki yeni yöntemler ele alınacak. Katılımcılar hem birbirleriyle işbirliği yapacak hem de dünyadaki yeni gelişmeleri eğitim duayenlerinden öğrenmiş olacaklar. EURİE’nin en büyük kazanımı bu olacaktır” dedi.

Toplantıyı her yıl bir ülkede yapmayı düşündüklerini söyleyen Aydın, 2017’de de Azerbaycan’da düzenlemeyi planladıklarını kaydetti.

 

DÜNYA 03.08.2015

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here