Üniversiteli Genç Beyinlerin Projeleri Yarışıyor

0

TÜBİTAK, ülkemiz bilim, teknoloji ve sanayisine her alanda destek vermeye devam ediyor. Bu çalışmalar kapsamında Bilim İnsanı Destekleme Daire Başkanlığınca üniversite öğrencilerine yönelik her yıl düzenlenen 2241/B Sanayi Odaklı Lisans Bitirme Proje Yarışması, 2238 Üniversite Girişimcilik ve Yenilikçilik Yarışması ve 2242 Lisans Öğrencileri Yazılım Projeleri Yarışmaları düzenlenmekte.

Ülkemizin ihtiyaç duyduğu öncelikli alanlarda üniversite öğrencilerini çalışmalar yapmaya yönlendirmek ve özendirmek amacıyla düzenlenen bu yarışmalara, üniversite öğrencilerinin alanlarında yoğun çalışmalarının ürünü olan 296 adet proje başvurusu ön inceleme ve değerlendirmeden geçti. Söz konusu projeler arasından belirlenen 100 proje 7-8 Ekim 2015 tarihleri arasında Hacettepe Üniversitesi Sergi Salonunda yapılacak Final Sergisinde dereceye girmek için yarışacak.

Final Sergisinde bir anlamda görücüye çıkacak projeler seçkin katılımcılar tarafından incelenecek, proje sahipleri ile hayata geçirilebilmesi tartışılacak, aynı zamanda ilgili alanlardaki akademisyenlerden oluşan jüriler tarafından projeler değerlendirilecek.

Hacettepe Üniversitesi Kongre Merkezi Oditoryum Salonunda 9 Ekim 2015 günü yapılacak ödül töreninde derece alan projeler açıklanacaktır. Dereceye giren proje sahibi öğrenci ve danışmanları TÜBİTAK tarafından ödüllendirilecekler.

Sanayi Odaklı Lisans Bitirme Proje Yarışması

Sanayi Odaklı Lisans Bitirme Proje yarışmasında, Mühendislik ve Teknoloji Bilimleri, Doğa Bilimleri, Sosyal ve Beşeri Bilimler, Tıbbi Bilimler ve Tarımsal Bilimler bölümlerinde öğrenim gören lisans öğrencilerinin bitirme tezlerinde uygulama potansiyeli yüksek olan ürün, yöntem, süreç iyileştirme ve geliştirmek alanlarında sanayi ve iş dünyası ile ortak çalışarak geleceğe yönelik projeler üretmeleri hedeflenmekte.

Üniversite Girişimcilik ve Yenilikçilik Yarışması

Bu yarışmada, girişimcilik ve yenilikçilik fikrinin ön lisans, lisans ve lisansüstü öğrencileri arasındaki önemini arttırmak, teoride öğrendiklerini pratiğe dökebilme yeteneklerini geliştirmek, hayatın her alanına dair yenilikçi ve girişimci fikirlerini desteklemek ve genç beyinlerin araştırmacı kültüre sahip olmaları olarak amaçlanıyor.

Lisans Öğrencileri Yazılım Projeleri Yarışması                                              

Lisans Öğrencileri Yazılım Projeleri Yarışmasında ise amaç, yaşadığımız bilişim çağında lisans öğrencilerinin somut projeler geliştirerek ülkemizin uluslararası rekabet gücünü arttırmak, bilişim teknolojileri konusunda girişimci ve yenilikçi projeleri destekleyerek ülkemizin bu alandaki sorunlarına çözüm üretmek ve yerel sektörün gelişimine katkı sağlamak, bu doğrultuda gençlerin bilgi ve becerilerini geliştirmeyi teşvik etmek.

Üniversite – Sanayi İşbirliği

TÜBİTAK Bilim İnsanı Destekleme Daire Başkanlığı tarafından her yıl düzenlenen Üniversite Proje Yarışmaları’ndaki projelerin ülkemiz bilim, teknoloji ve sanayi alanlarında büyük katkı sağlaması beklenmektedir. Birbirinden ciddi ve özgün ciddi Ar-ge projelerinin yarışacağı sergi finalinde üniversiteli genç beyinler, iş dünyası, üniversiteler ve toplumun diğer bütün birimlerinden pek çok seçkin davetli ile buluşma ve projelerini hayata geçirilebilme imkanı bulacaklar.

http://www.tubitak.gov.tr/ 09.09.2015

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here