Netaş Wesley Clover Teknoloji Fonu, katma değeri yüksek girişimleri destekleyecek

0

Türkiye’de yeni teknolojiler geliştiren girişimcileri hedefleyen fonlara bir yenisi daha eklendi. Netaş ve Kanadalı yatırımcı Sir Terrence H. Matthews’un şirketi Wesley Clover arasında yapılan işbirliği kapsamında, Netaş Wesley Clover Teknoloji Fonu kuruldu.

Yapılan açıklamaya göre Netaş Wesley Clover Teknoloji Fonu erken evre  katma değeri yüksek teknoloji projelerini destekleyecek. Fon yönetimini ise TRPE Capital yapacak.

Kanadalı yatırımcı Wesley Clover ile iş birliğine giden Netaş, TRPE Capital yönetiminde yazılım servisleri alanında faaliyet gösteren genç girişimcilere destek olmak amacıyla 10 milyon dolarlık fon kurdu. Daha çok üniversite öğrencileri ile yeni mezunlara hitap eden fon kapsamında melek yatırımcılardan farklı olarak mentorluk hizmeti verecek. Mülakatlar sonucunda belirlenecek genç girişimciler ise  Wesley Clover’ın sahibi Kanadalı yatırımcı Sir Terrence H. Matthews’in evinde Start-up’lara katılma fırsatı yakalayacak. Fon kapsamında bugüne kadar 5 şirket kurulduğunu, bir milyon dolarlık da destek sağlandığını belirten Netaş CEO’su Müjdat Altay, gençlere dünyaya açılma fırsatı sunduklarını söyledi. Atalay, “Başarılı firmaları ülkemize kazandıran Netaş Wesley Clover Teknoloji Fonu, Türkiye için yepyeni bir yöntem. Girişimciler arzusu ile yanıp tutuşan gençleri Türkiye’de ve Netaş’ta ön eğitimden geçirip hazırlıyoruz. Bu adımı gençlerimizin Kanada’ya gitmesi ve bizzat Terry Matthews’un evinde kalarak Kanada kökenli ‘Start-up’ları tanıma süreci takip ediyor. Ardından, onlar küresel trendlere de bakarak çalışacakları konuyu seçip, yeniliklerle dolu kendi dünyalarına yelken açıyorlar” dedi. 4 bin dolarlık kredi ile başladığı yolculukta bugün 100’dan fazla teknoloji şirketine hükmeden Terry Matthews da Türkiye’deki gençlerin çok istekli ve girişimci bir ruha sahip olduklarını ifade eder, “Türkiye’de gençler çok iyi eğitimliler. Potansiyeliniz büyük. Fon ile girişimcilik ruhu ile müşterilerin isteklerini bir araya getiriyoruz. Onlara yönelik çözümler geliştiriyoruz” diye konuştu.

Netaş Wesley Clover Yönetici Ortağı Tolga Güreş de fonun fikirlere değil insana yatırım yapan modeliyle farklılaştığına dikkat çekerek, yatırım yapılan girişimcilerin seçimi ve fona katılma süreci hakkında bilgi verdi. Girişimcilik ofisinde 40’danh fazla kişinin çalıştığını belirten Güreş 600’ün üzerinde görüşme gerçekleştirildiğini söyledi. Her bir görüşmenin ortalama 20 saat kadar sürdüğünü anlatan Güreş, Kanada’dan dönen girişimcilerin daha sonra şirketleşme sürecine girdiğini bu şekilde 5 tane şirket kurulduğunu kaydetti. .

 

Eğer girişiminizin Netaş Wesley Clover Teknoloji Fonu için uygun olduğunu düşünüyorsanız TRPEcapital.com‘u ziyaret edip iletişime geçebilirsiniz.

01.10.2015

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here