İşte yüzde 100 yerli otomobil ve İHA

0

Hacettepe Teknokent’te, yüzde 100 Türk tasarımı insansız hava aracıyla elektrikli otomobil prototipi üretildi.

Hacettepe Teknokent’te, yüzde 100 Türk tasarımı insansız hava aracıyla elektrikli otomobil prototipi üretildi. TEO isimli elektrikli oto ile AVIPOD isimli insansız hava aracı için test sürüşleri başladı…
Prototipi paylaşılan yerli otomobilin tartışmaları devam ederken, Hacettepe Üniversitesi hem yüzde 100 yerli elektrikli otomobil hem de İnsansız Hava Aracı’nı tasarladı, prototipini de üretti. Elektrikli otomobilin adına ‘TEO’, insansız hava aracına AVIPOD ismi verildi. Büyük heyecana sebep olan her iki aracın test sürüşleri de başladı. TÜBİTAK’ın koordinatörlüğünü üstlendiği Uluslararası Liderlik Akademisi’nin Ankara ayağındaki bilim ve teknoloji etkinliğinin açılışında konuşan Hacettepe Teknokent Genel Müdürü Abdurrahman Güngör’ün verdiği bilgiye göre, proje teknokentin öz sermayesiyle yapıldı. Türk mühendislerin çok yoğun çalışma temposu sonucu ortaya çıkan bu dev proje, ‘Teknosfer’ adı verilen Teknokent’te üretildi.

http://www.turkiyegazetesi.com.tr/Resources/gixswzbs.jpg
BU İSİMLERLE İLERLEYECEK
Güngör’ün verdiği bilgiye göre, araçlarda TEO ve AVIPOD markaları ile çalışmalar devam edecek. Test sürüşü başlayan her iki aracın üretim ve geliştirilmesinde, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının yanı sıra TÜBİTAK, KOSGEB, OSTİM iş birliği yapıyor. Her iki aracın da seri üretimi için yol haritası, test sürüşlerinin ardından belirlenecek.

TEKNOSFER’DE İKİ DEV PROJE
TÜBİTAK’ın koordinatörlüğünü üstlendiği proje, Hacettepe Teknokent’in ‘Teknosfer’ adı verilen merkezinde yürütülüyor. Daha çok şehir içi kullanıma uygun olarak projelendirilen TEO isimli elektrikli otomobilin benzerleri, bazı otomobil markalarınca satışa sunuluyor. Merkezde ayrıca Azerbaycan ile bilim ve teknolojik konularda iş birliği çalışmaları da sürdürülüyor.

TÜRKİYE 19.10.2015

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here