Roketsan’dan yeni nesil tapa sistemleri

0

Roketsan’ın çok fonksiyonlu, yetenekli ve akıllı, yeni nesil, tapa sistemleri geliştirdiği ve savunma sanayinin hizmetine sunduğu bildirildi.

 Roketsan’dan yapılan açıklamada, şirketin, yeni tapa tesislerine yıl sonunda sahip olma hedefiyle inşaat faaliyetlerine devam ettiği ifade edildi.

Şirketin böylece, ileri teknoloji ürünü tapalarının tasarım, üretim ve test altyapısını bünyesinde barındıran bir “Tapa Mükemmeliyet Merkezi” olma hedefine çok yaklaştığı aktarılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

“Roketsan tarafından halihazırda ATAK Helikopteri dahil çeşitli hava platformlarında kullanılan 20 mm top mühimmatı, 107 mm, 122 mm ve 300 mm roket sistemleri, DSH Roketi ve Cirit Füzesi tapalarının tasarım, geliştirme ve kalifikasyon süreçleri tamamlanarak seri üretimine geçilmiş ve önemli miktarlarda teslimat tamamlanmıştır. Tapa üretiminde otomasyon hedefi doğrultusunda, ilk olarak 20 mm top mühimmatı üretiminde otomasyona geçilmesi yönünde başlatılan çalışmalarda önemli bir yol kat edilmiş olup, 2015 yılı içerisinde söz konusu otomasyon sistemi kullanılarak üretim ve teslimat yapılması hedeflenmektedir.”

Açıklamada, 300 mm füze sistemi ile Orta ve Uzun Menzilli Tanksavar Füze Sistemleri (OMTAS/UMTAS) için tapa geliştirilmesi çalışmalarının tamamlandığı belirtilerek, her iki füze tapası için de kalifikasyon aşamasına gelindiği ifade edildi.

Şirketin ayrıca, 3. Nesil Akıllı Tapa Geliştirilmesi sürecine de odaklandığına dikkat çekilen açıklamada, şu değerlendirmelere yer verildi:

“Roketsan, mevcut silah sistemleri ve mühimmatın kullanımına imkan veren, sadece tapa değişikliği ile hedefte vuruş hassasiyetini artıran çözümlere yönelik çalışmalarını sürdürmektedir. Ayrıca, Roketsan tarafından mühimmat tapalarında tekli programlama için ihtiyaç duyulan, kablosuz tapa programlama ünitesi teknolojisi kazanılmış, roket/füze sistemlerinde kullanılan çoklu programlama teknolojisi ile ilgili çalışmalara devam edilmektedir. Roketsan, yüksek teknoloji, yüksek hassasiyet ve farklı kalibrelerde üretim esnekliğine sahip bir tapa mükemmeliyet merkezi olarak, çok fonksiyonlu, yetenekli ve akıllı, yeni nesil, tapa sistemleri geliştirmekte ve savunma sanayinin hizmetine sunmaktadır.”

 

DÜNYA 20.10.2015

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here