2015 BAGEP Ödülü Sahibi Fatih Kocabaş’a İki Ödül Daha

0

Bilim Akademisi;  gençlerin iyi bilim yapmaya teşvik edilmelerini  için en iyi genç akademisyenlerimizin belirlenmeleri, ödüllendirilmeleri ve yeni araştırmalar için desteklenmeleri amacıyla her yıl BAGEP ödülleri vermektedir.

2015 BAGEP Ödülü sahibi Yrd. Doç. Dr. Fatih Kocabaş “İCGEB- ÇRP Research Grants Programme 2015” tarafından verilen araştırma ödülünü kazandı.

Uluslararası Genetik Mühendisliği ve Biyoteknoloji Merkezi’ne (İCGEB- Early Çareer Return Grant) yapmış olduğu “Hematopoetik Kök Hücre Ekspansiyon Teknolojilerinin Geliştirilmesi (Development of Hematopoietic Stem Cell Expansion Technologies)” başlıklı başvurusu onaylanmıştır. Bu destek “erken kariyer” katagorisinde ilk defa Türkiye’de Fatih Kocabaş’a verilmiştir. Bu çalışmanın başarılı tamamlanması, ex vivo olarak Hematopoetik kök hücrelerin çoğaltılması için yeni araçların geliştirilmesini sağlayacaktır. ICGEB hakkında bakınız: http://www.icgeb.org/research-grants.html

 

Ayrıca Fatih Kocabaş MEMBS-2015 Sunum ödülü almıştır.

MEMBS 2015 Kongresinde Katar Biyomedikal Araştırma Enstitüsü, Fatih Kocabaş’ı “Hematopoetik Kök Hücre Ekspansiyonunu İndukleyen Küçük Moleküller (Small Molecüle İnduced Hematopoietic Stem Cell Expansion)” başlıklı konuşması için ödüllendirmiştir.

 

http://bilimakademisi.org/ 22.10.2015

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here