TAI ilk Airbus A350-1000 kanatçığını teslim etti!

0

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TAI), tasarımını ve üretimini gerçekleştirdiği ilk A350-1000 Aileron (Kanatçık) setini Ankara Kazan’daki tesislerinde yaptığı törenle teslim etti.

Airbus’ın yeni uzun menzilli, çift motorlu yolcu uçağı A350’nin kanatçık tasarımı ve imalatında yeni bir dönem başladı. Uçağın uzatılmış gövdeye sahip 400 koltuklu modeli A350-1000 serisinin ilk kanatçığı TAI tarafından imal edilip Ankara’da Akıncı tesislerinde teslim edildi.

Kanadın bir parçası olan aileron, uçaklarının kritik bir uçuş kontrol yüzeyi. Uzun menzilli, geniş gövdeli yolcu uçağı olan A350 XWB, hem gövdesi hem de kanat yapısı güçlendirilmiş karbon fiber polimer kompozit olan ilk Airbus uçağı.

 

TASARIM DA İMALAT DA TAI’DE

TAI, uluslararası ihalede iki güçlü rakibini geride bırakıp kazandığı ihalede önce kanatçığı tasarlamıştı. Bu tasarım Airbus tarafından ‘en verimli dizayn’ seçilmişti. Ayrıcı düşük imalat maliyetlerine de ulaşan TAI, ihaleyi kazanmıştı.

A350 Programı dışında, TAI – AIRBUS iş ortaklığı ile yürütülen, A400M, A330 ve A320 Ailesi uçakların mevcut programları da seri üretim evresinde. Sevkiyatlara planlı takvime uygun olarak devam edilmekte.

 

http://kokpit.aero/   04.11.2015

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here