Yenilikçi fikirler ürüne dönüşecek

0

İSO ve İTÜ Arı Teknokent yenilikçi fikirlerin ticarileştirilmesine yönelik işbirliğine gitti.

İstanbul Sanayi Odası (İSO) ve İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Arı Teknokent, teknoloji tabanlı yenilikçi fikirlerin ürüne dönüştürülüp ticarileştirilmesine yönelik işbirliğine gitti.

Teknoloji tabanlı girişimcileri desteklemeyi amaçlayan İSO-İTÜ Çekirdek Girişimcilik Ekosistem İşbirliği kapsamında akademisyen, mentor, girişimci, sanayici ve yatırımcıların buluşturulması hedeflenirken; İSO projeye 500,000 TL tutarında katkıda bulunacak.

‘Başvuru sayısı 30 kat daha düşük’

İşbirliğinin tanıtımında konuşan İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan, Türkiye’de kişi başına düşen patent başvuru sayısının Japonya, Almanya ve Güney Kore gibi ülkelerden 30 kat daha düşük olduğuna dikkat çekerek, işbirliği kapsamında yaratıcı fikirlere sahip genç girişimcilerle başarılı sanayicileri buluşturup bu fikirlerin hayata geçmesini sağlayacaklarını söyledi.

 

Bahçıvan, “Girişimci-sanayici eşleşmeleri ile girişimcilerin üretim ve fabrika ortamını deneyimlemesinin yanı sıra, yaratıcı fikirlerin hayata geçmesine imkan sağlayacağız. Girişimcilerin yenilikçi fikirleri ticari değere dönüştürmeleri amacıyla sanayici antrenör desteği sunup, temelleri sağlam iş modelleri oluşturmalarını sağlayacağız” dedi ve ekledi:

“Proje geliştirmelerinde, şirket kurmalarında yanlarında olacağız; girişimci sanayici olarak yatırımcı ile buluşmalarınısağlayacağız.”

İTÜ Rektörü Mehmet Karaca da, bilimsellikten ziyade, ticarileşme yönü olan ve ürüne dönüşebilecek projelere destek vermeyi amaçladıklarını söyledi.

’26 fikir şirketleştirildi’

Toplantıda verilen bilgiye göre, kuluçka merkezi konumundaki İTÜ Çekirdek Girişimcilik Ekosistemi kapsamında son üç yılda 26 fikir şirketleştirildi.

İTÜ Teknokent’te faaliyet gösteren toplam 205 firmanın ise bu yıl itibariyle 3 milyar dolara yakın cirosu ve 150 milyon dolarlık ihracatı bulunuyor.

 

DÜNYA 05.11.2015

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here