Diyabet alanında yılın bilim adamı ödülü Prof. Dr. M. Temel Yılmaz’a verildi

0

46 Avrupa Ülkesi içinde diyabet alanında yılın bilim adamı ödülü Prof. Dr. M. Temel Yılmaz’a verildi.

Uluslararası Diyabet Federasyonu (IDF) global yönetim kurulu Diyabet alanında yılın bilim adamı ödülünün Prof. Dr. M. Temel Yılmaz’a verildiği açıklandı.

Diyabet alanında yaptığı çalışma ve gerçekleştirdiği projeler nedeniyle 46 Avrupa Ülkesi içinde bu ödülün Türkiye’den Prof. Dr. M. Temel Yılmaz’ın layık görülüğünü belirten Uluslararası Diyabet Federasyonu, 29 Kasım 2015’te törenle Kanada Vancouver’da verileceğini bildirdi.

Uluslararası Diyabet Federasyonu Dünya Başkanı Sir Micheal Hirst, Prof. Yılmaz’a gönderdiği mektupta “Diyabet alanında yaptığınız araştırmalar ve diyabetle mücadele için yorulmak bilmeyen çabalarınız, gelecekte diyabetli yada diyabet riski altındaki insanların hayatlarını daha iyi yönde etkileyeceği inancını vermektedir” dedi.

TEMEL YILMAZ KİMDİR?

Prof. Dr. M. Temel Yılmaz, İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi ve İ.Ü. Diyabet Araştırma ve Uygulamaları Merkezi Müdürü olarak görev yapmaktadır.

Tip 1 ve Tip 2 Diyabet alanında 350 nin üzerinde ulusal ve uluslararası yayını ve 20 nin üzerinde kitap yazarlığı vardır. Aynı zamanda Türkiye Diyabet Vakfı’nın Kurucu Başkanı olan Prof. Yılmaz GAPDİAB ve DOĞUDİAB, Diyabet 2020: Diyabette Stratejik Vizyon ve Hedefler, Diyabet Akran Hasta Eğitimi Programı (DAKE), Diyabet Durduralım ve Diyabet Parlamentosu gibi ulusal Projelerinin koordinatörlüğünü yapmıştır.

Özellikle Tip1 Diyabet İmmünolojisi ve Adacık Hücre Nakli çalışmaları konusunda bir çok uluslararası araştırmanın yöneticiliğini yapmıştır.

 

HABERTÜRK 13.11.2015

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here