GE Türkiye İnovasyon Merkezi Lider Adayı Öğrencileri Ağırladı

0

25 Kasım’da General Electric Türkiye İnovasyon Merkezi’ İTÜ öğrencilerinin katılımı ile bir etkinlik düzenledi. ‘Lider Olmaya Hazır mısın?’ (Dare to Lead) Liderlik Atölyesi, üniversite öğrencilerini geleceğin liderleri olarak karşılaşacakları zorluklara ve fırsatlara hazırladı. Bu etkinlik, Orta Doğu ve Kuzey Afrika’yı da kapsayan MENAT bölgesinde ilk kez Türkiye’de düzenlendi. GE ve İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) GİNOVA işbirliği ile 25 Kasım tarihinde GE Türkiye İnovasyon Merkezi’nde gerçekleşen atölyeye 32 öğrenci katıldı. Öğrenciler liderlik becerilerini değerlendirme ve bu becerileri ile ilgili yol haritası çizmeyi öğrenme fırsatını yakaladı. Farklı ülkelerinden saygın üniversitelerin de katılımı ile gerçekleştirilen bu atölye ile GE olarak liderlik gelişimine verdiğimiz önemi bir kez daha vurgulandı.

Liderlik atölyesi, Türkiye’de üniversite öğrencileri tarafından yoğun ilgi gördü. 2. ve 3. sınıfta öğrenim gören İTÜ öğrencilerinin başvurduğu atölye katılımcılarının belirlenmesinde; not ortalaması, İngilizce düzeyi ve liderlik hakkında “#LiderOlmayaHazırım” etiketi ile gönderilen mesajlar üç ayrı kriter olarak değerlendirildi. Değerlendirme sonrasında belirlenen 32 aday bu kariyer kampına katılma şansını elde etti.

‘Lider Olmaya Hazır mısın?’ (Dare to Lead) Liderlik Atölyesi ile üniversite öğrencilerinin liderliğin ne anlama geldiğini anlayarak içlerindeki potansiyeli keşfetmeleri, güçlü yönlerini tanımaları, tutkularını ortaya çıkarmaları, ve kariyerlerine emin adımlarla başlamaları hedeflendi. Bu kapsamlı eğitim GE eğitmenleri, üst düzey yöneticiler ve insan kaynakları yöneticileri tarafından verildi. Öğrenciler, eğitmenler eşliğinde “Lider olmak ne demek?”, “Lider olunur mu, doğulur mu?” sorularına yanıt aradı. Kariyer kampında katılımcılar, liderlik yönlerini keşfedecekleri stratejik oyunlar, kendi kariyer yollarını belirleyecekleri etkinlikler, interaktif konuşmalar ve daha birçok farklı deneyimi bir arada yaşadı. Atölye sonrasında ise öğrenciler katılımcı belgelerini aldı.

 

Genç ve yetenekli katılımcılar bu eğitimin, profesyonel hayata atılma süreçlerindeki önemini vurguladı. İTÜ Elektrik Elektronik Fakültesi, Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği Bölümü öğrencisi Mert Yiğit Aladağ, “GE’nin bu platformunu ilk duyduğumda öncelikle büyük bir merak ve heyecan içerisine girdim. Liderlik konusunda bana yol gösteren, bilgi sahibi olan birilerinin liderliğinde neler yapabileceğimi görmeyi gerçekten çok istiyordum. GE Liderlik Atöyesi ilk olarak liderlik konusunda kendi potansiyelimi görmemi sağladı. Sadece bununla kalmayarak takım çalışmasının öneminin ne kadar büyük olduğunu, zor görünen şeylerin aslında o kadar zor olmadığı ve ne kadar kolay bir şekilde çözülebileceğini gördüm. GE Liderlik Atölyesi benim için sıra dışı bir deneyimdi” dedi.

İTÜ İşletme Fakültesi Endüstri Mühendisliği Bölümü öğrencisi Merve Kurt ise düşüncelerini şu şekilde ifade etti: “Geleneksel yönetim biçiminden uzak, farklılaşmış ve dünya çapında tanınan küresel bir şirketin, beni heyecanlandıran tarafı yeni dünyaya açılan liderlerin özelliklerini öğretiyor olması oldu ve bu nedenle hemen katılmak istedim. Gerçekleştirilen aktivitelerin hepsi benim için çok heyecan vericiydi. Bu aktiviteler boyunca potansiyelimin ne olduğunu görmüş oldum. Geleceğime yönelik daha keskin daha net planlar yapabildim ve ileride beni yönlendirecek adımları netleştirebildim. Bu atölye bana neler öğretti derseniz, takım çalışmasının anlamını, takım lideri olmanın gerektirdiği özellikleri öğretti diyebilirim. Benim için çok şey ifade eden bu fırsatı yakalamış olmaktan büyük mutluluk duyuyorum.”

GE Türkiye Üniversite İlişkileri Lideri Ruhan Temeltaş, “Atölyeye katılan öğrencilerimizin tüm programı büyük bir heyecan ve ilgi ile takip ettiğini gördük. Genç yeteneklerin liderlik konusunda cesaretlenmelerinde ilham kaynağı olmak bizlere gurur veriyor“ dedi.

İTÜ GİNOVA Müdürü Prof. Dr. Şebnem Burnaz ise  (Dare to Lead) Liderlik Atöyesi ile ilgili, “Bugün öğrencilerimizle paylaştığımız heyecan, bize ne kadar doğru bir işbirliği yaptığımızı bir kez daha gösterdi. Yetenekli öğrencilerimizin liderlik yönlerini keşfetmeleri ve içlerindeki potansiyeli fark etmeleri konusunda; GE eğitmenleri, üst düzey yöneticiler ve insan kaynakları yöneticilerinden aldıkları eğitim çok faydalı oldu. ‘Lider Olmaya Hazır Mısın?’ (Dare to Lead) Liderlik Atölyesi’nin yaygınlaşmasını ve daha fazla öğrencimizin bu imkândan faydalanmasını arzu ediyoruz. İTÜ GİNOVA olarak geleceğin liderleri olma yolculuklarında öğrencilerimizin yanında olmaya devam edeceğiz.” dedi.

 

http://geturkiyeblog.com/  27.11.2015

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here