Türkiye’nin teknoloji liderleri ödüllerine kavuştu

0

Vodafone Türkiye’nin ana sponsorluğunda ve Microsoft Türkiye’nin altın sponsorluğunda, CIO Dergisi tarafından düzenlenen CIO Ödülleri 2015 sahiplerini buldu. Bu yıl altıncı kez düzenlenen ödül töreninde kurumlarında fark yaratan teknoloji liderleri ve projeleri ödüllendirildi.

Vodafone Türkiye’nin ana sponsorluğunda ve Microsoft Türkiye’nin altın sponsorluğunda CIO Dergisi tarafından düzenlenen CIO Ödülleri 2015 sahiplerini buldu. Düzenlenen törenle Türkiye’nin öncü kurumlarının hayata geçirdiği yenilikçi ve başarılı bilgi teknolojileri projeleri ödüllendirildi. Dünya Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hakan Güldağ’ın açılış konuşmasını yaptığı törende, Türkiye’nin öncü kurumlarının 200’ü aşkın bilgi ve iletişim teknolojileri liderleri ile üst düzey yöneticileri bir araya geldi.
CIO Ödülleri kapsamında kurumlara değer katan yenilikçi teknoloji çözümleri; Yenilikçi Liderler, Kamu ve Geleceğin IT Liderleri gibi kategorilerde ödüllerine ulaştı. Dünya Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hakan Güldağ törenin açılış konuşmasında, bu yıl altıncı kez düzenlenen etkinlikte, şirketlerin başarılı CIO’larını ödüllendirmekten mutluluk duyduklarını belirterek, ilerleyen yıllarda CIO’lara çok daha önemli roller düşeceğinin altını çizdi.

Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Engin Aksoy ise şunları söyledi: “Vodafone Türkiye olarak, CIO Ödülleri’ni 4 yıldır desteklemekten mutluluk duyuyoruz. Geleceğin iş dünyasında, dijital stratejiler kurgulayabilen ve bu stratejileri yenilikçi iş modellerine ve etkin iş sonuçlarına dönüştürebilen şirketler ön planda olacak. Diğer yandan, kurumların en değerli sermayesine dönüşmeye başlayan bilgiyi yöneten profesyoneller, kurumların doğal liderlerine dönüşüyor. Şirketlerin dijitalleşme ihtiyacı Dijital Dönüşüm Liderliği görevini CDO (Chief Digital Officer) doğurdu. CDO’lar, şirketlerin dijital stratejilerinin oluşturulmasından ve uygulanmasından, kısaca tüm dijital aktivitelerinden sorumlu üst düzey yöneticiler olarak tanımlanıyor. Günümüz CIO’larının görevi Dijital Dönüşüm ile beraber CDO’ya doğru kayıyor. Şirketlerin başarı reçetelerini yazan liderlere dönüşen CIO ve CDO’lar, geleceğin CEO’ları olarak görülüyor.  Vodafone olarak, dijitalleşmede dünyanın öncü şirketleri arasında yer alıyoruz. Türkiye’de işletmelerin dijitalleşme endeksini %48’den %53’e çıkardık. Hedefimiz daha büyük; Türkiye’nin dijitalleşme endeksini %75’e çıkarmak için çalışıyoruz. Vodafone olarak, Türkiye’deki tüm şirketleri dijitalleşme endekslerini hesaplayarak mevcut durumlarını ölçmeye ve ihtiyaçlarına en uygun çözümü hayata geçirerek bugünden dijitalleşmenin öncüsü olmaya davet ediyoruz.”

Birçok şirketin başarılı teknoloji liderleri ödüllendirilirken, BEDAŞ CIO’su Emel Tural da saha kaçak takip projesi kapsamında, saha operasyonlarını hızlandıran ve kesintisiz hale getiren projesiyle ödüle layık görüldü.

Ödül kazanan CIO’lar şöyle sıralandı:

1- Allianz Türkiye – Kaan GÜNAY
2- Teknosa – Önder KAPLANCIK
3- Nobel İlaç – Bidar Özgür Ulutaş
4- Aselsan – Fatih BİLGİ
5- Aydınlı Grup- Hakan DURAN
6- Tam Faktöring – Hakan karaman
7- Kibar Holding- Oğuz TÜRKKORKMAZ
8- Koç Finans – Mine ÇIKRIKÇI
9- Eren Holding – Uğur GÜRSES
10- Enerjisa – Gül EROL
11- BEDAŞ – Emel TURAL
12- Albaraka Türk – Ali TUĞLU
13- DİVAN – Ogün ÖZPINAR
14- NEF – Aleksi Komorosano
15- Atasay Kuyumculuk – Yunus ÖZDEMİR
16- Renault Mais- Oğuzhan YILDIZ
17-Bağcılar Belediyesi – Cüneyt YILMAZ
18- Mercedes Benz – Gökçe BEZMEZ
19-  borsa İstanbul – Adnan METİN
20-Limak Holding – Ersun GÜLBAŞ
21- HEAT – Kadir Sığınmış

ÖZEL ÖDÜLLER   
1-Microsoft Özel Ödülü-   Vakıf Emeklilik – Ayhan SAY ve Özgür OBALI
2- Microsoft Özel Ödülü-   Atasun Optik – Mustafa OZAN
3- Vodafone Teknolojide Kadın Liderler Özel Ödülü –  Gratis – Pınar GÖRGEN
4- Vodafone Dijitalleşme Özel Ödülü-   Loomis – Sarp Tarhanacı

 

MİLLİYET 27.11.2015

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here