İnovasyonda Türkiye – Hollanda İşbirliği

0

Türkiye İnovasyon Haftası kapsamında, İnovasyon Platformu İyi Niyet Anlaşması, TÜBİTAK Başkan Yardımcısı Dr. Orkun Hasekioğlu ile Hollanda Ekonomi Bakanlığı Girişimcilik ve İnovasyon Müsteşarı Jasper Wesseling tarafından imzalandı.

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından, Ekonomi Bakanlığı’nın desteği, Arçelik, Sabancı Holding, Türk Ekonomi Bankası (TEB), Türk Hava Yolları (THY) ve Turkcell’in stratejik ortaklığında, partner ülke Hollanda’nın katkılarıyla bu yıl dördüncüsü düzenlenen Türkiye İnovasyon Haftası’nın ikinci gününde, Türkiye Hollanda İnovasyon Platformu İmza Töreni gerçekleştirildi.

 

Türkiye ve Hollanda arasında ortak inovasyon platformu kurmak üzere yapılan iş birliğiyle, iki ülkenin üniversiteleri, bilim merkezleri ve inovasyon merkezleri ile karşılıklı bilgi alışverişi, öğrenci değişimleri ve teknoloji transferleri hedefleniyor.

Söz konusu platformun kurulması için iyi niyet anlaşması TÜBİTAK Başkan Yardımcısı Dr. Orkun Hasekioğlu ile Hollanda Ekonomi Bakanlığı Girişimcilik ve İnovasyon Müsteşarı Jasper Wesseling tarafından imzalandı.

 

İmza töreninde konuşan Hasekioğlu, enerji ve lojistik gibi stratejik alanlarda bilgi paylaşımı yapacaklarını belirterek, “Üniversiteler, kurumlar ve şirketler arasında ortak toplantılar ve seminerler düzenleyerek iş birliğini geliştireceğiz” dedi. Start up’ların gelişimi için çalışmaları hızlandıracaklarını aktaran Hasekioğlu, Hollanda ile sağlanan sinerjiden memnuniyet duyduklarını söyledi.

 

Hollanda Ekonomi Bakanlığı Girişimcilik ve İnovasyon Müsteşarı Wesseling ise, Türkiye ile imzalanan anlaşmayla iki ülkenin AB programlarındaki ortak çalışmalarını ileri aşamaya taşıyacağını belirtti. Wesseling, “Horizon 2020 programındaki ortaklıklarımızı ileri aşamaya taşıyacağız. Üniversitelerimiz arasında ortaklıklar yapacağız. Beş sektörde şirketler arasında yeni iş birlikleri inşa edeceğiz” diye konuştu.

 

http://www.tubitak.gov.tr/

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here