İTÜ Buluşları Yatırımcılarla Buluştu

0

ÜSİMP tarafından bu yıl ilk kez organize edilen ve İTÜNOVA TTO’nun da düzenleme kurulu içerisinde yer aldığı ÜSİMP Patent Fuarı, Harbiye Askeri Müzesi’nde gerçekleştirildi. Sektör temsilcileri ve yatırımcıların yoğun ilgi gösterdiği, 17 Teknoloji Transfer Ofisi’nin katıldığı fuara İTÜNOVA TTO da 10 buluşu ile katıldı. Patent sergilerinin yanı sıra Türkiye’den ve yurt dışından gelen birçok konuşmacı da patent trendleri ve yaşanan zorluklar üzerine konuşmalar yaptı.

Fuar, “Üniversitelerin Patentleri Sanayi ile Buluşuyor” sloganıyla ÜSİMP Yürütme Kurulu Başkanı Prof. Dr. A. Hamit Serbest’in ev sahipliğinde gerçekleştirildi. İSO Yönetim Kurulu Üyesi Sadık Ayhan Saruhan’ın da katıldığı fuarın açılışında Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İbrahim Gökçüoğlu, Ankara Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin Özdebir, Bilim ve Teknoloji Genel Müdürü Doç. Dr. İlker Murat Ar yer aldı.

ÜSİMP Yürütme Kurulu Başkanı Prof. Dr. A. Hamit Serbest, Mustafa Kemal Atatürk’ü anarak başladığı konuşmasında şunları dile getirdi: “Teknoloji portföylerini tanıtım sürecinde yararlı olmak ve üniversite ile yatırımcıları tek noktada buluşturmak amacıyla yola çıktık. Sancılı bir süreç oldu ama arkadaşlarımızın özverili çalışmasıyla üstünden geldik. Bundan sonraki, yıllarda çok daha başarılı olacağımıza inanıyorum. Emeği geçen arkadaşlarıma teşekkür ederim.”

İSO Yönetim Kurulu Üyesi Sadık Ayhan Saruhan ise yaptığı konuşmada,  bir ülkenin sahip olduğu nitelikli patentler, ekonomik değeri yüksek markalar ve özgün tasarım sayılar ile kalkınma arasında sıkı bir ilişki olduğuna değindi. Saruhan, Türkiye’nin son yıllarda marka ve endüstriyel tasarım başvurularında Avrupa’nın en çok başvuru yapan ilk 3 ülkesi arasına girmesini ve 2010 yılı itibariyle Türk Patent Enstitüsü’ne yapılan patent ve faydalı model başvurusu sayısının Cumhuriyet tarihinde ilk defa 10 binin üzerine çıkmasını, bu alandaki ulusal hareketlenmenin göstergeleri olarak kabul ettiklerini ifade etti. EBSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İbrahim Gökçüoğlu’nun kürsüye çıkmasıyla devam eden açılış konuşmaları, Bilim ve Teknoloji Genel Müdürü Doç. Dr. İlker Murat Ar’ın konuşmasını yapmasıyla son buldu.

Açılış konuşmalarının ardından paneller başladı. Etkinlikte panellerin yanı sıra ikili görüşmeler, yenilikçi ürün sergisi, patent vekil firmaları stand alanı ve TTO stand alanları sergilendi. Fuarda Türkiye’nin teknoloji transferine öncülük eden 17 üniversitenin TTO’ları tarafından süreci devam ettirilen 10 farklı kategoriden 100 başvurusu tamamlanmış ve 45’i tescillenmiş buluş 100’den fazla yatırımcıyla buluştu.

 

http://itunovatto.com.tr 24.12.2015

 

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here