Türk yapımı akıllı klavye Tesla’nın bataryasını geçti

0

Cem Kozinoğlu’nun kurucusu ve SEO’su olduğu Slash tarafından geliştirilen akıllı klavye uygulamasının yeni sürümü Product Hunts’tan Yılın Teknoloji Ürünü ödülünü aldı.

Cem Kozinoğlu’nun geliştirdiği akıllı klavye uygulaması Slash‘in yeni sürümü, Tesla’nın en yenilikçi ürünlerinden Tesla Powerwall ve Raspberry Pi’nin 5 dolarlık iddialı bilgisayarı Raspberry Pi Zero‘yu geride bırakarak, en beğenilen teknoloji ürünü seçildi.

Son yılların öne çıkan teknoloji vitrinlerinden biri olan Product Hunt, yılın en iyilerini seçti. Teknolojide en yaratıcı ve en iyi ürünlerin kullanıcılar arasında paylaşıldığı ve popüler platformların başında gelen Product Hunt, bu yıl takipçilerinden en fazla oy alan ürünleri Altın Kedi Ödülleriyle ödüllendirdi.
8 farklı kategoride verilen ödüller arasında Yılın Teknoloji Ürünü ödülünü, Türk girişimci Cem Kozinoğlu’nun kurucusu ve

SLASH: ARAMA MOTORU ENTEGRASYONLU AKILLI KLAVYE
SEO’su olduğu Slash tarafından geliştirilen akıllı klavye uygulamasınının yeni sürümü aldı.
Slash, tipik klavye uygulamalarından farklı olarak, mobilde arama sorununu çözmek üzere geliştirilmiş bir uygulama. Paylaşım ve eylem odaklı olan Slash, farklı uygulamalarla entegrasyonu sayesinde iMessage, WhatsApp, Messenger ya da bir başka mesajlaşma uygulaması üzerinden sohbet ederken, şarkı ya da gif gibi paylaşımları, buluşma için mekan önerilerini klavye üzerinden yapmayı sağlıyor. Bunun için aralarında Foursquare, Spotify, YouTube, Rehber, Google Arama ve Haritalar’ın olduğu 16 servisle (/slash’le) işbirliği yapan Slash ile yazarken klavyenin oldukça hızlı sonuçlar getiren bir arama motoru gibi çalışarak cümleleri tamamladığı görülüyor.

Yılın teknoloji ürünü sıralamasında ikincilik ödülünü Rapsberry Pi Zero alırken, dünya devi Tesla’nın evlerde kullanımak üzere tasarlanmış güneş enerjisiyle beslenen Powerwall isimli bataryası üçüncülüğü elde etti.

İşte Product Hunt’tan Altın Kedi Ödülü alan diğer yenilikçi ürünler…

Yılın WTF Ürünü
Ship Your Enemies Glitter

 

Düşman bellediklerinize patlamaya hazır sim bombası göndermenizi sağlayan Ship Your Enemies Glitter, izleyiciden en çok oyu aldı. Onu Snapchat Lenses ve Clip-on Man Bun izliyor.

 

Yılın Maker’ı
Nomad List kurucusu Pieter Levels.

 

Levels’dan sonra Product Hunt komünitesinin en çok beğenisini kazanan ikinci yapımcı Mubashar Iqbal, üçüncü yapımcı ise Jeff Needless oldu.

 

Yılın Kitabı
The Martian (Marslı)

 

Aynı adlı filminin başarısıyla ilk sıraya oturan The Martian’ı, Peter Thiel’in Zero to One‘ı ve The Hard Thing About Hard Things izliyor.

 

Yılın En Seksi Ürünü
Robinhood

 

PH, borsada sıfır komisyonla işlem yapmanızı sağlayan uygulaması Robinhood’a yılın en seksi ürünü olma ünvanını getirdi. Başarılı e-posta client’ı Spark en seksi bulunan ikinci ürün; Medium’un yeni sürümü Medium 2.0 da üçüncü ürün oldu.

 

Yılın Mac Uygulaması
Polymail

 

Mac için geliştirilen e-post client’ı Polymail’in ardından en çok oy alan ikinci uygulama Clean My Mac olurken, onu iPad’nizi ikinci monitöre çeviren Duet Display izliyor.

 

Yılın Podcast Bölümü
The Tim Ferriss Show- Jamie Fox

 

Tim Ferriss’in Jamie Foxx röportajı yılın en çok beğenilen podcast bölümü olurken, yılın en çok oylanan ikinci podcast bölümü The Person I Call Most for Startup Advice yine Ferriss’e ait. Üçüncü sırada Reply All’un 44’üncü bölümü Shine on You Crazy Goldman var.

 

Yılın Canlı Sohbeti
Chris Sacca

 

Ünlü yatırımcı Sacca’nın katıldığı canlı sohbet PH’ın bu yılki favorisi. Onu Foursquare’in Dennis Crowley‘i ve Silikon Vadisi’nin ünlü teknoloji uzmanı Startup L. Jackson takip ediyor.

 

HABERTÜRK 22.12.2015

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here