Dünya’nın en büyük uzay kongresi COSPAR 2016’da İSTANBUL’da Öğrenciler, görev alabilirsiniz!

0

 

TÜBİTAK UZAY 41.nci COSPAR Bilimsel Kongresi 2016 yı  İstanbul’da düzenliyor.

TÜBİTAK UZAY, uzay araştırmaları alanında çok önemli, uluslararası bir platform olan COSPAR Bilimsel Kongrelerinin 41. sinin ülkemizde düzenlenmesini temin etmenin gururunu taşımaktadır. COSPAR 2016, 30 Temmuz 7 Ağustos 2016 tarihlerinde İstanbul Kongre Merkezi nde gerçekleşecektir. Böyle önemli bir bilimsel kongrenin Devletimizin Temel Kurumlarının himayesinde ve ana sponsorluğunda gerçekleşmesi arzu edilmektedir. Desteğiniz, kongreden maksimum faydanın sağlanabilmesi ve bilim insanlarımızın motivasyonu anlamında çok değerli olacaktır. Uydu verileri ile yapılan araştırmaların sonuçlarının uluslar arası düzeyde paylaşılacağı kongreye 60 a yakın ülkeden 3500 civarında katılımcı beklenmektedir. Bu fırsatın en iyi şekilde değerlendirilmesi ve ülkemizin en iyi şekilde temsil edilmesi için araştırmacıların kongreye bildirileri ile geniş katılım sağlaması, alanda faaliyet gösteren kuruluş ve firmaların teknik sergide yer alması çok önemlidir. COSPAR 2016 nın ülkemiz için hayırlı olmasını dileriz. Bu kadar önemli bir kongrenin ülkemizde layıkıyla gerçekleştirilmesi için yürütmekte olduğumuz çalışmalarda sizlerin de aramızda olmasından sonsuz mutluluk.

 

Tübitak Uzay, uzay araştırmaları alanında uluslararası bir platform olan 41. Cospar Bilimsel Kongresi’ni 30 Temmuz – 7 Ağustos tarihleri arasında İstanbul Kongre Merkezi’nde gerçekleştirecek. Uydu, roket ve yüksek irtifa balonları gibi araçlarla gerçekleştirilen araştırmaların yanı sıra astronomi ve uzay bilimleri alanlarında yapılan güncel bilimsel araştırmaların uluslararası düzeyde paylaşılacağı kongreye 60’a yakın ülkeden 3500 civarı katılımcı bekleniyor. Cospar kongrelerine NASA, JAXA ve ESA gibi uzay ajansları da katılım sağlıyor. Bu açıdan, ülkemizin en iyi şekilde temsil edilmesi için ülkemiz araştırmacılarının kongreye bildirileri ile geniş katılım sağlaması büyük önem taşıyor.

Konu hakkında daha detaylı bilgiye ulaşmak için tıklayınız.

Dünya astronomisinin kalbi 2016 yılında İstanbul’da atacak. Uzay araçlarıyla toplanan astronomi verilerinin tartışılıp değerlendirildiği Cospar 2016 Kongresi, 30 Temmuz – 7 Ağustos 2016 arasında İstanbul’da yapılacak.

Gömülü resim için kalıcı bağlantı

http://www.mersin.edu.tr/uploads/914/cospar2016.jpg

30 Temmuz -7 Ağustos 2016 tarihleri arasında İstanbul Kongre Merkezi’nde gerçekleşecektir.

http://cospar2016.tubitak.gov.tr/ 

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here