KOBİ’lere ‘CERN ile büyüyün’ çağrısı

0

CERN Türkiye Sanayi İrtibat Görevlisi Kızıltoprak, Avrupa Nükleer Araştırma Merkezi’ne (CERN) Türkiye’nin ortak üye olmasının avantajlarından KOBİ’lerin faydalanması çağrısında bulundu.

 

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanlık Özel Müşaviri ve CERN Türkiye Sanayi İrtibat Görevlisi Hakan Kızıltoprak, dünyada bilimsel alanda tanınan örgütlerin başında gelen Avrupa Nükleer Araştırma Merkezi’ne (CERN) Türkiye’nin ortak üye olmasının avantajlarından KOBİ’lerin faydalanması çağrısında bulundu.

Kızıltoprak, Türkiye’nin geçen yıl dünyada bilimsel alanda tanınan örgütlerin başında gelen CERN’e ortak üye olduğunu hatırlattı.

CERN’in yıllık 550 milyon İsviçre Frangı üzerine çıkan alım ihalelerinin yüzde 12’sinin 50 bin, yüzde 25’inin 50-200 bin, yüzde 63’ünün de 200 bin İsviçre Frangı’nın üzerinde olduğunu kaydeden Kızıltoprak, Türkiye’nin ortak üye olduğu CERN’e firmaların da kayıt yaptırarak ihalelerden haberdar olabileceğini ya da tedarik için CERN tarafından bulunabileceğini aktardı.

“CERN ile çalışan küçük ölçekli firmalar büyük ve karlı şirketler haline dönüşüyor”

Kızıltoprak, kayıt yaptıran firma sayısının kısa sürede 122’ye yükseldiğini, bunlardan Dora Makine’nin ihale sonucu ilk tedarikçi firma olmaya hak kazandığını anlatarak şunları söyledi:

“CERN, büyük firmalarla çalışıyor ama KOBİ’lerle çalışmaya bayılıyor. Çünkü onlar daha esnek, hemen hareket alanlarını genişletip, değişiklikleri yapıp çok daha çabuk CERN’e adapte olabiliyorlar. CERN ile çalışma hedefi, şirketi büyütebilmek için kapı oluyor. CERN’in aradığı şartlar, teknik şartnameleri o kadar kapsamlı ki tedarikçi firmalar için bu ayrıcalık oluyor. CERN ile çalışan küçük ölçekli firmalar, orta ölçekli ya da daha büyük ve karlı şirketler haline dönüşüyor. Firmalarımız açısından değerlendirme sürecini aşıp ihalede teklif verebilmek bile heyecan verici.”

 

DÜNYA 14.02.2016

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here