İşteBU 2015’te Dünya Çapında Yenilikçi Projeler Ödüllerini Aldı

0

Boğaziçi Üniversitesi tarafından 2008 yılından bu yana, Elginkan Vakfı ana sponsorluğunda düzenlenmekte olan ve üniversite öğrencilerini yeni fikirler üretmeye, fikirlerini hayata geçirmeye teşvik eden “İşteBU” Öğrenci Proje Yarışması Ödülleri sahiplerini buldu. İşteBU 2015’te birincilik ödülünü 3D – 360° sanal gerçeklik ‘Teleporter’ projesini geliştiren Boğaziçi Üniversitesi Yönetim Bilişim Sistemleri, İstanbul Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği, Dokuz Eylül Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü öğrencileri Dilara Keçeci, Aslan Yerdelen ve Sevinç Göğer‘den oluşan ekip kazandı.

Türkiye genelinde 40 farklı üniversiteden 110 projenin katıldığı ‘İşteBU Yenilikçi Girişimci Proje Yarışması’nın kazananları belli oldu.

 

Birleşik Krallık İstanbul Başkonsolosluğu’nda düzenlenen törende Elginkan Vakfı Birincilik Ödülü’ne, sanal gerçeklik teknolojisini kullanarak çeşitli etkinliklerden 3D – 360° canlı ortam yayını hizmeti sunan bir yayın sistemiyle Teleporter projesini geliştiren Yönetim Bilişim Sistemleri, Makine Mühendisliği ve Bilgisayar Mühendisliği Bölümü öğrencileri Dilara Keçeci, Aslan Yerdelen ve Sevinç Göğer‘den oluşan ekip sahip oldu.

 

Ekibe 30.000 TL Elginkan Vakfı Birincilik Ödülü’nün yanı sıra, Türkiye Birleşik Krallık Bilim ve İnovasyon Yılı Özel Ödülü ile BUBA Özel Ödülü de verildi.

 

Yarışmada Biyoteknoloji ve Gen Teknolojileri, Malzeme Teknolojileri, Bilgi ve İletişim Teknolojileri gibi alanlarda projeler sunuldu. Tamamen yeni bir teknolojiyi veya mevcut bir teknolojinin yeni bir alana uygulanmasını veya mevcut teknolojinin geliştirilmiş bir uygulamasını içermesi ve ticari başarı şansına sahip olup olmamasına göre derecelendirilen projeler üç hakem tarafından değerlendirildi.

Boğaziçi Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi tarafından bu yıl 8.cisi düzenlenen yarışmada ikincilik ödülü ise; mobil uygulama ve otomat alanında Bilgi ve İletişim Teknolojileri alanında geliştirilen Murphy” isimli projenin oldu. Murphy, firmaların ürün numunelerini dağıtmayı, dağıttığı numuneleri kullanan kişilerden geri bildirim almayı ve bu kişilerin CRM (Müşteri İlişkileri Yönetimi) verisini toplamayı tek vücut altında birleştiren bir pazarlama, inovasyon ve analiz aracını geliştirmeyi sağlıyor. Proje, 20.000 TL’lik Elginkan Vakfı İkincilik Ödülü ile Türkiye Birleşik Krallık Bilim ve İnovasyon Yılı Özel Ödülü ile BUBA Özel Ödülü’nü almaya hak kazandı.

 

İşteBU Yenilikçi Girişimci Proje Yarışması’nda 5.000 TL değerindeki Airties ödülüne Bilgi ve İletişim Teknolojileri alanında geliştirilen İnşaat Dükkânı Projesi; Total Oil ödülüne bir sürücü destek sistemi olan“Viscar” Projesi ve Netaş Ödülüne kanser araştırmalarına yardımcı olmak üzere geliştirilen GenİM” projesi layık görüldü.

 

İşteBU 2015’te ayrıca Malzeme Teknolojileri alanında geliştirilen “Yellowline Projesi”, Türkiye Birleşik Krallık Bilim ve İnovasyon Yılı Özel Ödülü’ne hak kazandı. Yellowline”; açık alanlarda fiziksel koşullara dayanıklı, mevcut sistemlere entegre olabilen, suyu drene etme özelliğine sahip, üzerinde kar birikimine izin vermeyen bir engelli taşıtı.

 

Üç proje Birleşik Krallık yolcusu

Bu yıl yarışmaya uluslararası bir boyut da katılarak jüri tarafından değer bulunan üç proje ekibi Türkiye – Birleşik Krallık Bilim ve İnovasyon Yılı kapanış töreni için tüm masrafları Birleşik Krallık İstanbul Başkonsolosluğu tarafından karşılanmak üzere Birleşik Krallık’a gitmeye hak kazandı.

 

Ekipler orada geçirecekleri süre boyunca yabancı yatırımcılarla buluşacak, teknoloji merkezlerini gezecek ve mentorlarla tanışacak. Yine Boğaziçi Üniversitesi Melek Yatırımcı ağı BUBA (BUMED Business Angels), uygun değerlendirdiği iki proje ekibi İngiltere’de şirket kurmak istediği takdirde onlar adına şirket kuruluşunu gerçekleştirecek, 40 saat ücretsiz hukuk danışmanlığı ve şirket kuruluşundan itibaren bir yıl ücretsiz mali müşavirlik hizmeti sağlayacak, proje ekiplerine yatırımcı ağları ile buluşma ile mentorluk hizmeti alma gibi konularda ayrıca destek olacak.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here