GE Türkiye Teknoloji Merkezi 15 yaşında

0

GE’nin havacılık alanında üretim ve onarım teknolojileri, malzeme, tasarım ve yazılım geliştirmek üzere oluşturduğu Türkiye Teknoloji Merkezi (TTC) 15’inci yılını kutluyor. Türkiye Teknoloji Merkezi, havacılık işkolunda alanında tek olan laboratuvarları ile GE’nin dünyadaki altı merkezinden biri. Türkiye’den dünyanın 20 ülkesine teknoloji ihraç edilen merkezimiz, bugün yılda 1 milyon mühendislik saati üretme kapasitesine erişti.

2000 yılından itibaren mühendislerimiz ve yazılımcılarımız ile birlikte havacılık sektörünü geliştiren yenilikçi teknolojiler üzerinde yerel bilgi üretiyoruz. Son 3 yılda her yıl ortalama yüzde 20 oranında büyüme performansımız, çalışanlarımızın gelişimine yaptığımız yatırımlar, yaklaşık 300 tedarikçimiz ile birlikte yarattığımız istihdam, yerel inovasyona olan kararlılığımızı gösteriyor.

 

2007 yılında Tusaş Motor Sanayii (TEI) ile oluşturduğu ortaklık ile tasarım ve ileri onarım teknolojileri konusunda yerel dağarcık oluşumunu genişleten merkez, 400 mühendis istihdam ediyor.

GE, Türkiye Teknoloji Merkezi’de, yeni mühendisleri geliştirmek için tasarlanmış uluslararası programın kapsamında yüksek lisans ve doktora programlarında ve ar-ge projelerinde işbirlikleri vesilesiyle kamu, araştırma ve geliştirme kurumları ve üniversiteler ile çalışıyor. Ülkemizde altyapı geliştirme, bilgi paylaşımı ve yerel araştırmaları teşvik etmeye odaklanan GE, Gebze’deki merkezi ile ülkemizde yerel inovasyonun gelişimine de katkı sağlıyor.

TTC, GE ve ortak girişim şirketi CFM International tarafından üretilen motorlarla uçan dünyanın her tarafındaki uçaklarda kullanılan yeni tasarımlara ve teknolojilere katkıda bulunuyor. Bugün Türkiye’deki uçakların yüzde 60’ına GE/CFM motorları güç veriyor.

 

100 MW Güce Kadar Gaz Türbinleri Ailesinin Tasarım Sahipliği Türkiye Teknoloji Merkezi’nde

Ticari ve askeri gemilerde, endüstriyel enerji santrallerinde, petrol platformlarında ya da boru hatlarında kullanılan gaz türbini ailesinin tüm ürün tasarım sorumluluğunu Türkiye Teknoloji Merkezi’ndeki Türk mühendisleri alıyor. Jet motorları hakkında üst düzeyde yetkin bir donanım gerektiren bu sorumluluk on beş yıldır özveri ile sürdürülen çalışmaların bir sonucu. Türk mühendisleri bu teknolojide küresel anlamda söz sahibi oldu.

Türkiye Teknoloji Merkezi’ndeki mühendisler aynı zamanda ticari ve askeri amaçlı uçak motorlarının tasarımı, üretilmesi ve sahada mühendislik desteği verilmesi konularında çalışıyor.

 

Predix platformunun ilk “Havacılık Testleri Veri Görüntüleme Uygulaması” Türkiye’den

Türkiye Teknoloji Merkezi’nde, Endüstriyel Bulut Platformu olan Predix için 40 kişiye yakın bir yazılım ekibi endüstriyel uygulamaların geliştirilmesi için çalışmalar gerçekleştiriyor. 2015 yılında jet motorlarının sertifikasyon ve performans testlerini, Predix platformu üzerinde geliştirdiği “Havacılık Testleri Veri Görüntüleme Uygulaması” ile uzaktan izlenebilmesi sağlandı. Uzaktan görüntüleme ve büyük veri ile tüm parametrelerin testlerinin çok daha güvenilir şekilde gerçekleşmesini sağlayan bu uygulama ise Türkiye’deki mühendisler tarafından gerçekleştirildi.

Endüstriyel internetin sağladığı yeni olanaklar ve fırsatlar ile birlikte Türkiye Teknoloji Merkezi, 2016 yılında da çevik yazılım geliştirme modelleri ile yeni uygulamalar geliştirmeye devam edecek.

 

GE’nin tek Kaplama Merkez Laboratuvarı Türkiye Teknoloji Merkezi’nde

GE Havacılık’ın küresel olarak yalnızca Türkiye Teknoloji Merkezi’nde bulunan Kaplama Merkez Laboratuvarı, uçuş güvenliğini artırmak üzere uçak motorundaki kaplamaların uygun yöntemlerle test edilmesi için farklı test metotları üzerine çalışıyor.  Ar-Ge çalışmaları kapsamında Gebze’de gerçekleştirilen test metotları ve sonuçları dünyada 20 ülkede 90’ın üzerinde tedarikçiye ihraç ediliyor.

 

 

Basic RGB

 

http://geturkiyeblog.com

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here