100 bin patent sahibi 3M bilimle yaşamı iyileştiriyor

0

3M Satış ve Pazarlama Operasyon Lideri Burcu Keskiner, “Bilimin, inovatif yaklaşımlarla insan yaşamını kolaylaştıracak çözümlere dönüştürülmesi, başarımızın ve global stratejimizin temelini oluşturuyor” dedi.

 

“Yarattığımız her şeyin merkezinde ve geliştirdiğimiz yeni teknolojilerin temelinde ‘bilim’ yatıyor ve bu teknolojileri iş alanlarımıza uygulayarak ‘bilim’i daha geniş kitlelerin yararına sunuyoruz. Bilim tek başına yalnızca bir kavramdır; ta ki onu hayatın içinde bir amaç için kullanana kadar. Onunla bir şey yaratana, bir şeyleri değiştirene, onu kullanarak en iyiyi bulana kadar… 3M de bunun farkında ve 3M Bilimi de günlük yaşamımızı değiştiriyor” yorumlarını yapan 3M Satış ve Pazarlama Operasyon Lideri Burcu Keskiner, 3M’de büyümenin lokomotifinin 3M Bilimi olduğunu söylüyor.

3M’in ABD’den sonra dünyada ilk kez Türkiye’de lansmanı yapılan yeni marka kimliği, evrimi anlatıyor. 3M’in kim olduğunu ve yaptığı işi neden yaptığını vurguluyor.

3M Satış ve Pazarlama Operasyon Lideri Burcu Keskiner’den şirketin yeni marka kimliğini dinledik:

Satışların üçte biri son 5 yılda geliştirilen ürünlerden 

“Yeni marka kimliğimiz 3M Bilimi’ni vurguluyor. 3M’de büyümenin lokomotifi ‘3M Bilimi’dir. Yıllık satışlarımızın üçte biri son beş yılda geliştirdiğimiz ürünlerden geliyor. Bilimin, inovatif yaklaşımlarla insan yaşamını kolaylaştıracak çözümlere dönüştürülmesi, başarımızın ve global stratejimizin temelini oluşturuyor. Bu nedenle de 3M Bilimi, yaptığımız her şeyin özünde bulunuyor. Yeni marka kimliğimizi mevcut ve gelecekteki müşterilerimiz ile bağlantı kurmak ve 3M’in kendilerine sunduğu geniş değer yelpazesini göz önüne sermek için kullanıyoruz. Önümüzdeki 20 yıl içinde kendimizi bu şekilde konumlandırıyoruz. Şirketimizin başarısına güç veren markamız, tüm işlerimizi ve hizmetlerimizi aynı çatı altında bir araya getiren en büyük varlıklarımızdan biri. Daha yüksek ‘marka bilinirliği’, ‘daha yüksek müşteri sadakati’ sağlar. Rekabet avantajlarımızı daha cesur kullanma kararımızın çıkış noktası da buradan geliyor.”

Günlük yaşamı bilim ve teknoloji ile iyileştiriyoruz 

Sürdürülebilirlik konusu çok uzun süredir 3M’in gündeminde. Örneğin; 3M, üst üste 16 yıldır Dow Jones Sürdürülebilirlik Endeksi’nde (DJSI) yer alıyor. Ayrıca 3M, enerji tasarrufu alanındaki en iyi uygulamalara ve bu alanda yüksek performans gösteren kurumlara, ABD Çevre Koruma Kurumu (Environmental Protection Agency) tarafından verilen Energy Star Sürdürülebilir Mükemmellik Ödülü’ne art arda 10. kez layık görüldü. 3M olarak, sürdürülebilirliği düşündüğümüzde, işimizi, içinde yaşadığımız toplumları ve yaşamları daha da iyileştirmeyi vurguluyoruz. Büyüyen global nüfusumuz ile ilişkili zorlukların farkına varmak ile bu zorlukların üstesinden gelmek için bilim ve teknolojiden yararlanmak arasında açık bir bağlantı bulunuyor. Günlük yaşamı iyileştirmek için bilimi uygulamak, çalışanlarımız, müşterilerimiz ve içinde yaşadığımız toplumlar ile paylaşabileceğimiz bir tutkumuz.

Sürdürülebilirlik inovasyonun merkezinde yer alıyor 

“3M’de sürdürülebilirlik, inovasyonun merkezinde yer alıyor. Hem iş felsefemizde önemli bir rol oynuyor; hem de büyüme vizyonumuzun temelini oluşturuyor. Ayrıca, yeni fırsatlar yaratmanın bir yöntemi olarak sürdürülebilirliği şirketin tüm iş stratejilerine entegre etmek için 2013 yılı Ocak ayında 3M Sustainability Center of Excellence (Sürdürülebilirlik Mükemmeliyet Merkezi’ni) kurduk. Merkezin ana amaçları üretim materyalleri ve süreçlerinde sürdürülebilirliği iyileştirmek, üretim ve operasyonlarda güvenlik, sağlık ve çevre açısından mevzuata uygunluğu sağlamak, dış paydaşlar ve çalışanlarla 3M sürdürülebilirliğinin pazarlamasını yapmak ile 3M ürün ve hizmetlerine sürdürülebilirliği katmak yer alıyor.

100 bin patent ile inovasyonda lideriz

“100 bin patent ile inovasyonda lideriz. Bu, bilimi yaşamımıza uygulamak için her gün çalışan 3M uzmanları ve bilim insanları sayesinde mümkün oldu. Dolayısıyla; yeni marka kimliğimizin insanların yaşamını daha da iyileştirmek için her gün yaptığımız şeylere, şirketin çalışma biçimine ve ürünlerimizi pazarlama biçimimize daha yüksek bir amaç katacağına inanıyoruz. Bu dönüşüm daha şimdiden insanların 3M’in ürün portföyünün ne kadar güçlü olduğunu anlamasını sağlayan bir kolaylaştırıcı işlevi görürken; aynı zamanda, tüketicilerimizin yaşamlarına ne kadar kapsamlı şekilde dokunduğumuzu daha da görünür kılacak.”

 

 

DÜNYA Didem Eryar ÜNLÜ 03.03.2016

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here