20 bin dolarlık sosyal bilim ödülü

0

KOÇ-KAM, ‘Prof. Dr. Nermin Abadan– Unat Sosyal Bilim Ödülü’ için sosyal bilimlerin tüm alanlarına açık olmak üzere kadın araştırmaları ağırlıklı konulardaki araştırma projelerinin başvurularını kabul etmeye başladı. Ödül tutarı 20 bin Amerikan Doları karşılığı Türk Lirası olarak belirlendi.
İlk defa 2015 yılında ‘Prof. Dr. Yavuz Abadan Anayasa Hukuku Ödülü’ adıyla verilmeye başlanan Abadan Ödülleri, 2016 yılında ‘Prof. Dr. Nermin Abadan– Unat Sosyal Bilim Ödülü’ adıyla, sosyal bilimlerin tüm alanlarına açık olmak üzere kadın araştırmaları ağırlıklı çalışmalara verilecek. Koç Üniversitesi Toplumsal Cinsiyet ve Kadın Çalışmaları Araştırma ve Uygulama Merkezi (KOÇ-KAM) bu alandaki araştırma projelerinin başvurularını kabul etmeye başladı. Ödül tutarı 20 bin Amerikan Doları karşılığı Türk Lirası olarak belirlendi.

 

Prof. Dr. Çiğdem Kağıtçıbaşı (Koç Üniversitesi), Prof. Dr. Feride Acar (Orta Doğu Teknik Üniversitesi) ve Prof. Dr. Ayşe Ayata’dan (Orta Doğu Teknik Üniversitesi) oluşan jürinin değerlendireceği projeler için son başvuru tarihi 31 Mart. Ödülü almaya hak kazanan proje 9 Mayıs’ta açıklanacak ve ödül, düzenlenecek törenle sahibine takdim edilecek. Ödül ile ilgili detaylı bilgiye https://kockam.ku.edu.tr/tr adresinden ulaşılabilir.

Abadan Ödülleri, Abadan ailesi tarafından 2008 yılında Turkish Philantrophy Funds’da (TPF) kurulmuş olan bir yatırım fonu vasıtası ile sağlanıyor. Bu fon ayrıca 2012 yılında Prof. Dr. Nermin Abadan-Unat’a layık görülen Vehbi Koç Ödülü’nün mali katılımı ile de destekleniyor.

HÜRRİYET 03.03.2016

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here