Polin, King Cobra ile ödülü kaptı

0

Polin Waterparks, İstanbul Uluslararası Buluş Fuarı’nda King Cobra ile ‘En Mükemmel, En Yaratıcı Buluş’ ödülünü aldı.

 

Polin  ‘King Cobra’ isimli su kaydırağı ile İstanbul Uluslararası Buluş Fuarı’nda (ISIF) ‘En Mükemmel, En Yaratıcı Buluş’ ödülüne layık görüldü. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın ve Uluslararası Buluşçular Birliği Federasyonu’nun (IFIA) himayesinde, Türk Patent Enstitüsü’nün (TPE) ev sahipliğinde düzenlenen fuar; patentlerin, buluşların, yeni ürünlerin ve teknolojik fikirlerin sergilendiği ve ticarileştirildiği bir etkinlik olarak düzenlendi.
Açılışa; Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Yunus Emre Karaosmanoğlu, TPE Başkanı Prof. Dr. Habip Asan, Avrupa Patent Ofisi Avrupa İşbirliği Direktörü Carlo Pandolfi, IFIA Başkanı Alireza Rastegar ile çok sayıda davetli katıldı.

23 ülkeden 324 buluşun katılım sağladığı ISIF’16 kapsamında, 20 ayrı sınıflandırmada ve 4 kategoride uluslararası ve ulusal buluşlara ödüller dağıtıldı. Uluslararası Jüri Heyeti’nin değerlendirmeleri sonucunda, her yıl Avrupa’nın en iyi su kaydırağı seçilen Polin imzalı King Cobra su kaydırağı gümüş madalya ile ödüllendirildi.

Polin’ in ödülü TPE Başkanı Prof. DR. Habip Asan tarafından tüm Polin çalışanları adına Ar-Ge Direktörü Ali Cansun aldı. Konu ile ilgili açıklamada bulunan Polin Su Parkları Pazarlama ve Kurumsal İletişim Direktörü Şöhret Pakiş,”Polin, su parkları sektörüne botlu, virajlı ve aynı zamanda yarış yapma olanağını sunan, kendine has tasarım konfigürasyonu, ürünün kendi malzemesiyle sahip olduğu özel form temasına sahip, su parklarının görselliğine yeni bir boyut getiren King Cobra’yı sunarak teknoloji, inovasyon ve kalitede sektörde öncülük yaptı.

Dünyanın dört bir yanında tamamlanan 2 bin 500 su parkı projesiyle su kaydırakları sektöründe tartışmasız başarısını kanıtlayarak Türkiye’nin ilk ve tek Uluslararası Buluş Fuarı olma özelliğini taşıyan ISIF’16 da ziyaretçi ve yatırımcılar tarafından yoğun ilgi gördü” şeklinde konuştu.

Sektörde birçok ilki gerçekleştirdik

Polin Su Parkları hakkında bilgi veren Pakiş,”1976 yılında İstanbul’da kurulan Polin, su kaydırakları ve su parkları tasarım, üretim ve montajında bir dünya lideri konumunda bulunuyor. 97 ülkede 2 bin 500’den fazla su parkı projesi gerçekleştiren Polin; daima yenilikçi, dünya çapında üstün kalite ve teknoloji liderliği vizyonuyla sektöründe birçok ilki gerçekleştirdi. Bugün birçok ülkenin, hatta kıtanın en büyük ve ödüllü su parklarında Polin imzası var” şeklinde konuştu. Polin Su Parkları’nın dünyanın en geniş ürün çeşitliliğine sahip olduğunu söyleyen Pakiş,2010 yılında lanse edilen King Cobra kaydırağı  ile 2012, 2013, 2014 ve 2015 yıllarında Avrupa’nın en iyi su kaydırağı seçildiğini ifade etti.  Pakiş sözlerini şöyle sürdürdü: “Polin 2006 yılından bu yana kaydıraklarını uzay mekiği üretiminde kullanılan iki tarafı parlak yüzeyli ve pürüzsüz, daha mukavim ama daha hafif, görselliği mükemmel ürün elde etme gibi önemli avantajları olan Resin Transfer Molding (RTM) kapalı kalıp teknolojisiyle üretmeye başladı. Bu teknoloji kaydırak üretiminde en ileri nokta. Polin böylece, bu üretim tekniğini kullanarak üretim yapan ilk ve tek Avrupalı su kaydırağı üreticisi oldu. Polin su kaydıraklarının, tüm tasarım, üretim, montaj ve servis süreçleri 2003 yılından beri ISO Uluslararası Kalite Yönetim sistemi altında; Avrupa (EN) ve Amerika (ASTM) normlarına uygun olarak yürütülüyor. Polin bu kalite belgesine sahip ilk Avrupalı su kaydırağı üreticisi.”

DÜNYA 11.03.2016

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here