ASELSAN ihracatta bir ilke imza attı

0

ASELSAN tarafından milli olarak geliştirilen ve Türk denizaltılarında kullanılan KULAÇ İskandil Sistemi ilk kez ihraç edildi.

Kritik teknolojileri kullanarak özgün ürün ve sistemler geliştiren ASELSAN, yüksek teknoloji ürünlerinin ihracatında yeni bir başarıya imza attı.

Milli olarak geliştirilen ve Türk denizaltılarında kullanılan KULAÇ İskandil Sistemi (derinlik ölçme sonarı), Endonezya Deniz Kuvvetleri Komutanlığının ihtiyaçları doğrultusunda kullanılacak. Böylece ASELSAN, su altı akustik sistemlerine yönelik ilk ihracatını gerçekleştirmiş olacak.

KULAÇ İskandil Sistemi’nin Endonezya Deniz Kuvvetleri Komutanlığı envanterinde bulunan “KRI Nanggala 402” denizaltısına montaj ve entegrasyon faaliyetleri ASELSAN tarafından önümüzdeki dönemde yürütülecek.

Sistem 1000 metre derinliğe kadar ölçüm yapabiliyor

Askeri standartlara göre tasarlanan ve doğrulanan KULAÇ Sistemi, Gönderme Alma ve İşlemci Birimi, Uzak Gösterge Birimleri ile Düşük-Yüksek Frekans akustik transdüserlerden oluşuyor. Yüksek hassasiyetle çalışan sistem, 1000 metre derinliğe kadar ölçüm yapabiliyor. Yüksek kapasiteli kayıt imkanına sahip olan sistem, tek platformda birden fazla akustik sistemin eş zamanlı kullanımına da imkan veriyor.

Sistem, 2013 yılından itibaren görevine sorunsuz şekilde devam ediyor.

 

TRTHABER 14.03.2016

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here