Şampiyonluk Ödülü Türk robotik takımına

0

Türkiye’de artık robot ve kodlama çalışmaları hız kazanmaya başlarken bir özel okul, dünyanın prestijli robotik turnuvalarında önemli başarılar elde etti.
Robot ve kodlama yazılımı geleceğin eğitimi için önemli iki başlık. Bahçeşehir Okulları Fen ve Teknoloji Lisesi öğrencileri, STEM eğitiminin en önemli parçalarından biri olan Robotik ve Kodlama eğitimini uygulamalı olarak alarak ulusal ve uluslararası turnuvalarda büyük başarılar elde etti. Son olarak New York’ta Chairman’s Award (Şampiyonluk Ödülü) kazanan Bahçeşehir Okulları öğrencileri teknoloji, inovasyon ve bilimde Türkiye’yi geleceğe taşımaya hazırlanıyor.

STEM tabanlı çalışmalarla 21’inci yüzyılın yaşam becerilerini öğretmeyi hedefleyen dünyadaki en büyük organizasyon olan FIRST® Robotics Competition’ın (FRC®) Amerika’da düzenlenen turnuvalarına katılan Bahçeşehir Okulları Robotik Takımları Integra ve Adroit Androids, kazandıkları kupalarla 27 – 30 Nisan tarihlerinde Amerika’da St. Louis’de yapılacak “FIRST World Robotics Competition Championship” Dünya Robotik Şampiyonası’na katılmaya hak kazandı.

Öğrenciler bu başarılarıyla yurtdışındaki prestijli üniversitelerden burslu kabul de aldılar. Bahçeşehir Okulları Fen ve Teknoloji Lisesi öğrencilerinin kabul aldığı üniversiteler arasında; University of Denver, illinois Institute of Technology, Northeastern University, Case Western Reserve University, Worcester Polytechnie Institute, Toledo University, West Virginie University, University of Vermant, University of British Columbia, Illinois İnstitute of Technology, Pern State University, Saint Lois University, Philadelphia University, Delaware University, University of New Hoven, Syracuse University, Southern New Hampshire University, U B C, IIT, Delaware University, Cincinati University, Pace University, Rochester İnstitute of Tech, University of Maine, Pace University, University of Delaware, Lofayette College, University of Virginia, Southern New Hampshire University, New Jersey Institute of Technology var. Bahçeşehir Okulları Bahçeşehir Anadolu Lisesi öğrencilerinin kabul aldığı üniversiteler ise; Marymount University, University of Manchester. Ayrıca Fen ve Teknoloji Lisesi’nin 4 öğrencisi bu sene burslu olarak Stanford University ve Washington University In st. Louis’den yaz kampına katılma hakkı kazandı.

Bahçeşehir Okulları Fen ve Teknoloji Lisesi Robotik Takımı INTEGRA, STEM çalışmalarındaki katkıları, turnuva sürecindeki başarılı çalışmaları, First değerleri ile diğer takımlara model olması, Türkiye’de FRC çalışmalarının başlaması, FLL turnuvalarının devlet okullarında yayılması ve Jr FLL organizasyonlarındaki başarıları nedeniyle New York City FIRST® Robotics Şampiyonası’nda en prestijli ödül olan Chairman’s Award – Şampiyonluk Ödülü’nün sahibi oldu. Bahçeşehir Okulları Bahçeşehir Anadolu Lisesi takımı ADROİT ANDROİDS ise bu yıl ilk defa katıldığı Texas Alamo FIRST Robotics Şampiyonası’nda yeni ama güçlü olan ve öncü STEM çalışmaları yapan takımlara verilen Rookie All-Star ödülünü kazandı

“GURUR DUYMANIN ÖTESİNDE, ÜMİTLİYİM”

BUEK Başkanı Enver Yücel, Bahçeşehir Okulları öğrencilerinin kazandıkları başarılarla ilgili şunları söyledi:
“Öncelikle sevgili öğrencilerimizi, onların eğitimini Bahçeşehir Okulları’na teslim eden velileri ve gecesini gündüzüne katarak çalışan öğretmenlerimizi tebrik ediyorum. Bu başarılar yıllardır söylediklerimizin ve yapmaya çalıştıklarımızın ne kadar doğru olduğunu gösteriyor. STEM eğitimini 11 yıl önce uygulamaya başladığımızda ülkemizde bilinmiyordu. Bu eğitimin en önemli ayaklarından biri olan robotik çalışmalarını öğrencilerimiz büyük bir istekle yürütüyor. Okullarımızı her ziyaret ettiğimde onların heyecanı beni de heyecanlandırıyor. Ülkemizin geleceği için bu çocukların sayısını artırmalıyız. Biz bunun için çalışıyoruz ve öğrencilerimizin kazandığı ödüller bana şunu söylüyor: Ülkemiz teknoloji takip eden değil üreten ülke olacak. Bu nedenle gurur duymanın ötesinde gelecek için ümitle doluyum. Bu ödüller geleceğin dünyasında ‘Biz de varız’ diyor.”

 

HÜRRİYET 15.03.2016

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here