Boğaziçi Üniversitesi’nin bilim bloğu yayına başladı

0

https://bogazicindebilim.boun.edu.tr bilim bloğu yayın hayatına başladı. Boğaziçili akademisyenlerin makalelerinin ve röportajlarının yer alacağı mecra, Boğaziçi Üniversitesi bünyesindeki araştırma projeleri ve bilimsel içerikli gelişmelerin nabzını tutarken uluslararası etki yaratabilecek araştırma alanlarındaki gelişmeleri genel kamuoyu ile paylaşmayı hedefliyor.

 

Araştırma konusunda Türkiye’nin lider akademik kurumu Boğaziçi Üniversitesi,  bilimsel çalışmaları ve araştırmaları yeni bilim portalı; https://bogazicindebilim.boun.edu.tr ile daha geniş kitlelere duyuracak.

İçeriği Boğaziçi Üniversitesi Kurumsal İletişim Ofisi tarafından hazırlanan ve üniversite hocalarının çalışmalarının yer alacağı blog,  mühendislik bilimlerinden sosyal bilimlere farklı araştırma alanlarındaki güncel gelişmelere yer verirken aynı zamanda akademik bir arşiv niteliği de taşıyacak.

 Boğaziçi Üniversitesi, bünyesindeki 32 akademik bölüm, 22 uygulama ve araştırma merkezi, özgün araştırma yürüten çok sayıda laboratuarda faaliyet gösteren araştırmacıları ile dünyanın sayılı araştırma üniversiteleri arasında yer alıyor. Üniversite; nitelikli yayın ve yeni araştırma projeleri üretilmesini, araştırma-geliştirme-inovasyon ve mükemmeliyet merkezlerini ve büyük ölçekli, stratejik öneme sahip, çok disiplinli ve disiplinlerarası araştırmaları destekliyor.

 

Boğaziçi’nde Bilim blog adresi: https://bogazicindebilim.boun.edu.tr

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here