Bilim insanları Türkiye’de buluşuyor!

0

Sabri Ülker Vakfı ve Harvard dünyaca ünlü bilim insanlarını Türkiye’de buluşturuyor.

Harvard Üniversitesi Toplum Sağlığı Fakültesi’nde araştırmalarını sürdüren Sabri Ülker Merkezi, bilim camiasının önemli isimlerini Sabri Ülker Vakfı’nın ev sahipliğinde, 6 Mayıs 2016 tarihinde “Metabolizma ve Yaşam Sempozyumu”nda bir araya getiriyor. Merkezin 2015 yılındaki çalışmalarına dair ayrıntıların ve yeni gelişmelerin de paylaşılacağı Sempozyum boyunca, bilim dünyasının nabzı İstanbul‘da atacak. Açılış konuşmacısı, 2012 Kimya Nobel Ödülü sahibi Prof.Dr. Brian Kobilka’nın onur konuğu olarak katılacağı sempozyum sonucunda bilim dünyasından ümit verici çalışmalar kamuoyu ile paylaşılacak.

Metabolizma yaşamda merkezi bir role sahip. Beslenmenin metabolizma ve bağışıklık sistemi ile ilişkisinin incelenmesi özellikle kronik hastalıklar ile yaşlanmanın engellenmesi ve tedavisinde çok önemli fırsatlar sunuyor. Prof. Dr. Gökhan Hotamışlıgil’in liderliğinde bu alanda araştırmalarını sürdüren Harvard Sabri Ülker Merkezi son dönemde gerçekleşen araştırma ve sonuçlarını bilim dünyasının önde gelen isimlerini bir araya getirerek İstanbul’da paylaşıma açıyor.

6 Mayıs 2016 tarihinde Sabri Ülker Vakfı’nın ev sahipliğinde düzenlenecek “Metabolizma ve Yaşam Sempozyumu”, Sabri Ülker Merkezi’nin 2015 yılı etkinliklerini ve yürütülmekte olan çalışmaları da mercek altına alıyor.
Sabri Ülker Merkezi’nin çalışmalarında moleküler besinler, metabolizma ve hastalıkları birbirine bağlayan mekanizmalara ışık tutan yeni araştırmaların yanı sıra; şişmanlık, diyabet ve beraberinde ortaya çıkan hastalıkların önlenme ve tedavisine yönelik uygulamalardaki gelişmelere yer veriliyor.

Dünyaca ünlü bilim insanları ve Nobel ödüllü Prof. Dr. Brian Kobilka İstanbul’da ağırlanıyor!

2012 Nobel Kimya Ödülü sahibi Prof. Dr. Brian Kobilka Stanford Üniversitesi Tıp Fakültesi Moleküler ve Hücresel Fizyoloji bölümlerinde çalışmalarına devam ediyor. Kobilka, İstanbul’da da, diyabet ve obezite gibi metabolik hastalıklara dair son dönem çalışmaları ve yapısal biyolojinin ilaç geliştirme çalışmalarındaki potansiyel etkilerini gözler önüne serecek.

Sabri Ülker Uluslararası Bilim Ödülü sahibini buluyor!
Sempozyum’da ayrıca Sabri Ülker Vakfı’nın “beslenme, metabolizma ve toplum sağlığına ilişkin araştırma, eğitim programları dahil diğer girişimleri desteklemek, genç bilim insanlarını teşvik etmek” hedefi doğrultusunda düzenlediği Sabri Ülker Uluslararası Bilim Ödülü, bu sene 3. kez evrensel bilime önemli katkılarda bulunan, özgün çalışmalar yürüten genç bir bilim insanına verilecek.

SABAH  26.04.2016

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here