Boğaziçi ve New York üniversitelerinden ortak kuluçka merkezi

0

New York Üniversitesi (NYU) Tandon Mühendislik Fakültesi ile Boğaziçi Üniversitesi ortak kuluçka merkezi kullanımı konusunda bir anlaşma imzaladı.

 

Boğaziçi Rektörü Prof. Dr. Gülay Barbarosoğlu, “Biz Türkiye’nin en iyi zihinlerini güçlü bir girişimcilik kültürü ile çeken bir üniversiteyiz. New York’a gelerek ve NYU Tandon Mühendislik Fakültesi ile işbirliği yaparak öğrenciler, fakülteler ve her iki üniversitenin mezunları için heyecan verici bir fırsat yarattık. Boğaziçi mezunlarının ‘tri-state bölgesi’nde faaliyetlere katkıda bulunabilecek güçlü bir varlığı bulunuyor. Bu işbirliği sadece iki üniversite arasında değil, ayrıca yüksek teknoloji iş alanlarında New York ve İstanbul arasında köprü kurabilir” dedi.

 

New York Üniversitesi Tandon Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Katepalli Sreenivasan, “Boğaziçi Üniversitesi ile kurulan bu uluslararası işbirliğinden dolayı heyecanlıyım” diyerek şöyle konuştu: “Türkiye’deki girişimciler ile bizim girişimcilik çalışmalarımızı paylaşacağımızdan dolayı memnuniyet duyuyorum. Bu faaliyetler biyomühendislik, şehir sistemleri ve altyapı, bilgi ve iletişim sistemleri ve temiz enerji ile dünyayı daha iyi bir yer yapabilir. Birlikte çalışarak, bu faaliyetleri teşvik edeceğiz.” Anlaşmaya göre NYU Tandon Mühendislik Fakültesi kuluçka sistemleri, Boğaziçi Üniversitesi’ne bağlı startup şirketlerin faaliyetlerine hız kazandırmak için ev sahipliği yapacak. Bu hızlandırıcı program 2016’nın sonbaharında en fazla dört Türk şirketinin belli dönemlerde yıl boyunca dönüşümlü katılımları ile sürecek. Üç aylık süre boyunca Türk şirketleri New York’ta kalacak. Bu sayede şirketler destek ve mentorluklardan faydalanacak. Şirketler kârlarını arttırmak, pazarı tanıma konusunda rehberlik hizmetleri alacak; seminer, yuvarlak masa toplantıları ve atölyelere katılacak. Anlaşmayla seminer ve atölyelerin İstanbul ile New York’ta düzenlenmesi planlanıyor.

 

Boğaziçi Üniversitesi girişimcileri bu sayede yüksek teknoloji sektörlerinde ABD pazarını yakından tanıyabilecek. Aynı zamanda potansiyel yatırımcı, iş partneri ve müşterilere kendilerini gösterebilecek. Şu anda New York Üniversitesi’nin kuluçka sisteminden faydalanan şirketler de Boğaziçi’nin startupları ile ağlarını geliştirecek, kurulması muhtemel potansiyel birliklerden yararlanacak.

HÜRRİYET 02.05.2016

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here