Bilişimin kalbi İstanbul’da atacak

0

Bilişimin zirvesindeki akademisyen ve profesyoneller ECIS-2016 CIO Sempozyumu’nda bir araya geliyor. 40 ülkeden 500 katılımcının bulunacağı üç günlük konferansta, 300 akademik araştırma sunulacak. CIO Sempozyumu’nda ise bilişim sistemleri üreten ve bilişimle rekabet avantajı yakalamayı başaran 15 dev şirket yöneticisi akademisyenlerle birlikte geleceğe yön verecek.

 

BİLİŞİMİN zirvesindeki akademisyen ve profesyoneller bu yıl 24’üncü kez düzenlenen Avrupa Bilişim Sistemleri Konferansı 2016’da (ECIS-European Conference on Information Systems) biraraya geliyor. Avrupa’nın en prestijli bilişim sistemleri konferansı olarak gösterilen organizasyon 12-15 Haziran 2016’da İstanbul’da Boğaziçi Üniversitesi’nde yapılacak. ECIS aynı zamanda merkezi ABD’de bulunan, 100 ülkeden 4 binden fazla araştırmacının üyesi olduğu Bilişim Sistemleri Birliği’nin (AIS-Association of Information Systems) de dünyada tanıdığı az sayıda konferanstan biri olarak dikkat çekiyor.

 

İLK KEZ TÜRKİYE’DE

24 yıldır düzenli olarak çoğunlukla Avrupa Birliği (AB) ülkelerinde tekrarlanan ECIS’in, Türkiye’de ilk kez organize edileceğini anlatan ECIS 2016 İstanbul Konferansı Eş-Başkanı Boğaziçi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aslı Sencer, şu bilgileri verdi: “Türk yönetim bilişim sistemleri akademisyenlerinin önemli bir başarısı olarak kabul edilen ECIS-İstanbul, uluslarası akademisyenler ve kuruluşlar tarafından dikkatle izlenmekte ve ECIS’te Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne girmesi olarak görülmekte. Konferansın AIS’te Türkiye başlığını açtığımız 2016 yılına denk gelmesi de bilişim dünyasının Türkiye’ye olan ilgisini katlamakta. Yönetim bilişim sistemleri alanında Avrupa ve dünya açılımlarının ikisine de Boğaziçi Üniversitesi olarak öncülük etmekten çok mutluyuz. Ana teması ‘Küresel Geçit Olarak Bilişim Sistemleri’ şeklinde belirlenen konferansın tarih boyunca Avrupa ve Asya arasındaki jeopolitik konumuyla stratejik önem taşıyan İstanbul’da yapılmasıyla da coğrafi ve akademik paralellik kurulmakta.”

 

300 AKADEMİK ÇALIŞMA

Akademisyenler kadar profesyonellerin de ilgi gösterdiği ECIS’te konuşmacıların büyük bir titizlikle seçildiğini belirten Aslı Sencer, şunları anlattı: “Akademik çalışmaların en başarılı yüzde 30’unun kabul edildiği ECIS’te konuşma yapacak profesyoneller de uluslararası bir komite tarafından onaylanmakta. 40’tan fazla ülkeden gelen 300 akademik çalışmanın sunulacağı, 500 katılımcının bulunacağı konferansta sunumlar ve sosyal aktivitelerde biraraya gelen akademisyen ve profesyoneller geleceğe yön verecek tartışmalar yapacak. 13 Haziran’da akademik konferansın açılışını Maersk Group, Siemens, SAP, Allianz ve B&O’nun Yönetim Kurulu Üyesi Jim Hagemann Snabe yapacak. Snabe, ‘Endüstri 4.0 çağında dijital dönüşüm’ başlıklı bir konuşma gerçekleştirecek.”

 

ENDÜSTRİ 4 VE REKABET AVANTAJI TARTIŞILACAK

KONFERANSIN son günü olan 15 Haziran’da, ECIS 2016 CIO Sempozyumu’nun gerçekleşeceğini anlatan Prof. Dr. Aslı Sencer, “Bilişim sistemleri alanındaki en ileri akademik araştırmaların ve profesyonel tecrübenin birlikte ele alınmasıyla araştırmaların yeni yönleri belirlenecek, ‘Endüstri 4’ün getirdiği bilişim sistem ve teknolojileriyle elde edilecek rekabet avantajları tartışılacak. CIO Sempozyumu’na bir günlük katılım da mümkündür. ECIS 2016 CIO Sempozyumu’nun anahtar konuşmacısıGaranti Bankası Teknoloji, Operasyonel Servisler ve Merkezi Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı Hüsnü Erel olacak ve Türkiye’de dijital dönüşüm ve büyük veri kullanımı üzerinde konuşacak. Sempozyumun uluslararası anahtar konuşmacısı Almanya’nın enerji devi RWE’nin CIO’su Stefanie Kemp olacak. Ardından akademisyenlerin moderatörlüğünde dijital dönüşüm, büyük veri ve sosyal medya panelleri yapılacak” dedi.

 

HÜRRİYET  29.06.2016

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here