Eczacıbaşı biyoteknolojik ilaç için Zydus ile anlaştı

0

Biyoteknolojik ilaç alanında dünya devi Baxalta ile geçtiğimiz aylarda ortak şirket kuran Eczacıbaşı, dünyanın önde gelen sağlık kuruluşlarından Zydus Cadila ile de biyoteknolojik ürünlerden oluşan bir portföyün Türkiye’de pazara verilmesi konusunda anlaşma imzaladı.

Eczacıbaşı İlaç, dünyanın lider sağlık kuruluşlarından Zydus Cadila ile, biyoteknolojik ürünlerden oluşan bir portföyün Türkiye pazarına sunulması konusunda stratejik işbirliği anlaşması imzaladı. Anlaşma, öncelikle kanser tedavisinde bugün ülkemizde biyobenzeri bulunmayan ürünlerin ithalatını, ardından da Türkiye’de stratejik üretim işbirlikleri ile önü açılacak ve yeni ürünlerin art arda pazara sunulacağı uzun vadeli bir birlikteliği içeriyor. 

İstanbul’da Eczacıbaşı Holding’in merkezi Kanyon Ofis’te gerçekleşen imza törenine, Zydus Grup Yönetim Kurulu Başkanı Pankaj Patel, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Dr. Sharvil Patel, Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı, Eczacıbaşı Topluluğu CEO’su Dr. Erdal Karamercan ve Eczacıbaşı Sağlık Grubu Başkanı Elif Çelik katıldı. 

Törende konuşan Bülent Eczacıbaşı, Eczacıbaşı Topluluğu olarak sağlık alanında inovasyon ve katma değer yaratan yeni işbirliklerinin büyük önem taşıdığına inandıklarını belirterek, “Biyoteknolojik ürünlerde dünya çapında yaşanan önemli gelişmelerin ülkemize aynı hızda taşınmasını, daha yaygın kitlelere ulaşabilmesini hedefliyor ve Zydus Cadila’nın bu anlamda çok doğru bir partner olduğunu düşünüyoruz” dedi. 

Pankaj Patel de, Eczacıbaşı gibi Türkiye’nin sağlık alanında öncü ve lider gruplarından biriyle bu adımı atmaktan büyük mutluluk duyduklarını ifade ederek, Türkiye’deki hastalar için biyoteknolojik ürünler ile tedavi sağlayacak olan bu işbirliğinin, yeni ürünlerle de zenginleşerek devam etmesini hedeflediklerini söyledi. 

Zydus Cadila

Merkezi Ahmedabad Hindistan’da olan Zydus Cadila, geniş bir ürün portföyü geliştiren, üreten ve pazarlayan, dünyada 19 binden fazla çalışanı olan global bir ilaç firması. Orijinal ürünler, biyolojik ürünler ve aşılardan oluşan çok güçlü bir ürün portföyüne sahip olan Zydus Cadila, Araştırma Geliştirme Bölümündeki 1200’den fazla bilim insanıyla, tüm dünyada daha sağlıklı toplumlar hedefliyor. Grup, geliştirdiği ilk orijinal ürünü Lipaglyn™ (Saroglitazar)’ı 2013 yılında ve dünyadaki ilk Adalimumab biyobenzeri Exemptia’yı 2014 yılında pazara verdi.

Zydus Cadila’nın bir diğer önemli hedefi de, dünyanın önde gelen sağlık kuruluşlarından biri olarak, 2020 yılına kadar global bir araştırmacı ilaç kuruluşu haline gelmek.

 

Biyoteknolojik ürünler

İlaç dünyasında geleceğin tedavi standartı olarak görülen biyoteknolojik ürünler, bir canlı hücresine ait genin, diğer bir canlı hücresine naklini mümkün kılan farklı biyoteknolojik yöntemler ile üretilen ve özellikle, kanser, kan hastalıkları, romatizmal hastalıklar gibi insan hayatını tehdit eden ciddi hastalıkların tedavisinde kullanılıyor. Biyoteknolojik ürünlerin biyobenzerlerinin en önemli avantajı ise, daha geniş hasta gruplarının bu yenilikçi ürünlere daha ekonomik maliyetlerle erişimini sağlaması.

Eczacıbaşı, geçtiğimiz aylarda da biyoteknolojik ilaçlar alanında dünyanın önde gelen kuruluşlarından Baxalta ile Türkiye pazarında faaliyet göstermek için ortak bir şirket kurmuştu.

DÜNYA 15.06.2016

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here