Karpowershıp’ın desteğiyle Türkiye NASA’da temsil edilecek

0

Karadeniz Holding kuruluşu KARPOWERSHIP’ın desteğiyle Özel ALEV Lisesi, robotik takımı öğrencileri başarılarını Amerika’ya taşıyorlar.

 

Dünya çapında düzenlenen “Uzaktan Kumandalı Sualtı Araç Yarışması (MATE-ROV)”nda Türkiye birincisi olan takım, ülkemizi NASA’da düzenlenecek olan finallerde temsil etme hakkı kazandı. Ekibin, tüm seyahat masrafları ve bir bölüm teknik ekipman ihtiyaçları Karpowership tarafından desteklendi.

Uzaktan Kumandalı Sualtı Araç Yarışması MATE-ROV bu sene ilk defa Türkiye’de gerçekleştirildi. Gençlerin yaratıcı projelerini sergiledikleri bu yarışma sonucunda Özel ALEV Lisesi Türkiye Birincisi seçildi ve ülkemizi temsil etmek üzere 23-25 Haziran 2016 tarihlerinde, Texas Eyaletindeki NASA Johnson Uzay Merkezi’nde Nötr Yüzdürme Havuzuna davet edildi.

KARPOWERSHIP olarak gençlere destek olmaktan mutluluk duyduklarını belirten Karadeniz Holding Yönetim Kurulu Üyesi Zeynep Harezi, “Karadeniz Holding olarak Karpowership projesi ile enerji alanında bir Türk markası yarattık. Tamamı Türk mühendisler tarafından geliştirilen enerji gemilerimiz dünyanın dört bir yanına enerji sağlıyorlar. Bu da doğru yönlendirilirse Türkiye de büyük inovasyon projelerinin çıkabileceğinin en büyük göstergesi. Karadeniz Holding olarak inovasyona ve yaratıcı düşünceye saygımız sonsuz. Halen sürdürdüğümüz eğitim projelerine ek olarak gençlerimizin yaratıcı yönlerini destekleyecek projelere destek vermeyi sürdüreceğiz” dedi.

Karadeniz Holding Sosyal Sorumluluklar
Karadeniz Holding, gerek bünyesinde gerekse kendi şirketleri aracılığıyla ağırlıklı olarak eğitimle ile ilgili sosyal sorumluluk projelerine destek veriyor. Bunlardan bazılarını şöyle sıralamak mümkün:
Çatom Bursu, Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde 2015-2016 öğretim yılı içinde ilköğretim, orta ve üniversite öğrencilerinden oluşan toplam 600 öğrenciye eğitim bursu sağlanıyor.
Bolluca Çocuk Köy, Türkiye Korunmaya Muhtaç Çocuklar Vakfı ‘Koruncuklar’, ailelerinden ayrı, ihmal görmüş ve kişisel varlığı tehdit altında çocuklara sağlıklı gelişimlerinin sağlanması, eğitim imkanı sunulması ve kişisel yeteneklerinin geliştirilerek geleceğe hazırlanıp topluma kazandırılması amacıyla hizmet veriyor. Karadeniz Holding de Koruncuklar’ın 2007 yılından bu yana çocuklar için önemli bir besin kaynağı olan süt ihtiyaçlarını karşılayarak gelişimlerine katkı sağlıyor. Her ay 800 litre süt bağışı yapılıyor.

Eğitimde Fırsat Eşitliği Burs Programı, kapsamında Özyeğin Üniversitesi’ndeki bir öğrenciye beş yıl boyunca eğitim bursu veriliyor.

Kansersiz Yaşam Derneği, Şişli Etfal Hastanesi Çocuk Onkoloji Hastanesi Yapılandırma Projesi’ne destek olundu.
Ben Çalışmak İstiyorum, 2007 yılından bu yana Avusturya Liseliler Derneği’nin, “Ben Çalışmak İstiyorum” projesine destek veriliyor. Proje kapsamında; Doğu ve Güneydoğu Anadolu’daki farklı üniversitelerden kız öğrenciler, Karadeniz Holding’in de içinde bulunduğu Türkiye’nin önde gelen kurumlarında 1 ay staj yapma imkanı sunuluyor.
Kitap Bağışı, 2016 yılında, öğrencilerin seçtiği Dünya Klasikleri ve Türk Edebiyatı’ndan oluşan toplam 800 eser, Güneydoğu Anadolu bölgesindeki okulların kütüphanelerini ziyaret ederek bağışlandı.

Rauf Osman Karadeniz İlköğretim Okulu Projesi, Milli Eğitim Bakanlığı’yla koordineli olarak 15 Eylül 2004 tarihinde Şırnak’ın Silopi ilçesinde merhum Rauf Osman Karadeniz adına bir okul inşa edildi. Toplam 5.000 m2 alan üzerine inşa edilen ve halen 324 öğrencinin eğitime devam ettiği okul bugüne kadar 156 mezun verdi.
Karadeniz Holding, 1948 yılından bu yana enerji başta olmak üzere finans, madencilik, gayrimenkul ve turizm sektörlerinde faaliyet gösteriyor. 10 ülkede yer alan şirket ve iştirakleri, 1800 kişiyi aşan ekibiyle dünya enerji sektörünün lider oyuncuları arasında yer alma hedefine emin adımlarla ilerliyor.


Karpowership, bir Karadeniz Holdig’in kuruluşu olarak Dünya’da Powership (yüzen santral) filosuna sahip olan ilk enerji şirketidir. Şirket, 2009 yılından beri toplam kapasitesi 1.500 MW’ı geçen 9 Powership inşa etmiştir. Ayrıca toplam kapasiteleri 6.000 MW’a ulaşan Powership’lerin yapımına ise halen devam edilmektedir.

DÜNYA  23.06.2016

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here