Kayseri’nin elektrikli aracı ‘Voltacar’ yarışa hazırlanıyor

0

Seferoğlu Elektrik, Erciyes Üniversitesi öğrencileri tarafından yapılan elektrikli ‘VOLTACAR’ aracının sponsorluğunu yapıyor.

 

 Erciyes Üniversitesi Enerji Sistemleri Kulübü Enerjist takımı öğrencilerinin yaptığı elektrikli araç “VOLTACAR” 1-7 Ağustos 2016 tarihlerinde 12. si düzenlenecek olan “TÜBİTAK Alternatif Enerjili Araçlar Yarışı” için hazırlanıyor.

VOLTACAR Sponsorluk Birimi Üyesi Atakan Cingi, “Projeyi Erciyes Üniversitesi Enerji Sistemleri Kulübü üyelerinden oluşan ENERJİST takımı  yürütüyor.  ENERJİST takımı,  Erciyes Üniversitesi Enerji Sistemleri Mühendisliği öğrencilerinden oluşuyor. 2015 yılında düzenlenen “TÜBİTAK Alternatif Enerjili Araçlar Yarışı”na katıldık. Sıralama turlarını 8. olarak bitirdik. 12.si düzenlenecek olan yarış için de başvurumuzu yaptık ve başvurumuz onaylandı” ded

VOLTACAR araç hakkında bilgi veren Cingi, “Araç 100 km de 1 TL enerji harcayan bir elektrikli araç. Şehir içinde 5-6 saatte bataryası yüzde 100 doluyor. Full batarya ile yaklaşık 150 km yol alabiliyor. VOLTACAR, diğer binek araç ölçülerine(eni:140cm,boyu:290cm,yüksekliği:120 cm)göre biraz daha küçük ancak bunun sebebi yarışma kurallarının bizi kısıtlaması ve yarış stratejisi. TÜBİTAK’ın verdiği ölçü sınırlarına göre araçları tasarlıyoruz” diye ifade etti.

Efektif Enerji – Seferoğlu Elektrik grup firmalarının araçlar için maddi destek sağladığını belirten Cingi, “Adı geçen firmalarımız altın ve gümüş değerinde sponsorluk desteği vermekle yetinmeyip  bunun yanı sıra bulmakta zorluk çektiğimiz malzemelerin temininde yardımcı oldular. Efektif Enerji olarak 7-9 Ağustos 2016 tarihlerinde katıldıkları SOLAREX İstanbul Güneş Enerjisi ve Teknolojileri fuarın da aracın reklamını da yaparak bize destek oldular” diye konuştu.

 

DÜNYA 30.06.2016

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here