Öğrencilerden milli teknoloji

0

Gediz Üniversitesi öğrencileri, parmak iziyle geçiş sistemlerini tamamen yerli teknolojihaline getirdi. Geliştirdikleri sistemi ilk olarak kampüste başarıyla uygulayan gençler, retinayla geçişe de yerli imzası atmak istiyor.

 

Gediz Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği öğrencileri Burçin Kasap, Sıdıka Karakaya ve Mesut Yurtçak ile Bilgisayar Mühendisliği’nden İrem Çakı, Betül Ertanmilli teknoloji geliştirdi. Parmak iziyle geçiş sistemlerini tamamen yerli teknoloji haline getirmek için bir süredir çalışma yürüten gençler başarılı oldu. Üniversiteliler, yazılımı ve donanımı kendi eserleri olan sistemi, üyesi oldukları Gediz Üniversitesi Robotik Kulübü’ne girişte başarıyla denedi. İkinci ve üçüncü sınıfta eğitim gören öğrenciler, göz retinasıyla geçişte de yerli teknoloji kazandırmak için kolları sıvadı, “Yakında bunu da gerçekleştirmek istiyoruz. Bunların yanı sıra robotik teknolojileri üzerine de çeşitli çalışmalarımız var” dedi.

 

Gurur duyuyoruz

Rektör Prof. Dr. Seyfullah Çevik de onları kutladı. Prof. Dr. Çevik, milli teknoloji ortaya koymak için gece-gündüz demeden laboratuvarlarda ter döken öğrencileriyle gurur duyduklarını açıkladı, şunları söyledi:

 

“Onlar yeniliklere imza attıkça, bizler de ayrı bir sevinç yaşıyoruz. Ne mutlu ki kampüsümüzün yeni akıllı geçiş ve kartlı ödeme sistemi de bir mezunumuz ile 3 öğrencimizin eseri. Gençlerimizi desteklemeye, milli teknoloji seferberliğimizin bir neferi yapmaya devam edeceğiz. Diğer yandan da araştırma altyapımızı ve imkanlarımızı daha da geliştireceğiz. Şu an sahip olduğumuz 33 laboratuvara önümüzdeki günlerde yenilerini ekleyeceğiz.”

 

HÜRRİYET  19.07.2016

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here