Dilişim, ‘Büyük Veri’ alanında lider ilk 100 firma listesine girdi

0

Eskişehir’li teknoloji firması Dilişim, son yıllardaki Büyük Veri alanındaki çalışmalarıyla CIO Review dergisinin 2016’da “Dünya çapında Büyük Veri alanında lider ilk 100 firma” listesine girmeye hak kazandı.

 

Eskişehir’li teknoloji firması Dilişim, son yıllardaki Büyük Veri alanındaki çalışmalarıyla CIO Review dergisinin 2016’da “Dünya çapında Büyük Veri alanında lider ilk 100 firma” listesine girmeye hak kazandı.

Teknoloji dünyasında güncel gelişmeleri yayınlamasının yanında sektörde dünya çapındaki çözümleri ve sistemleri inceleyerek her yıl ilk 100 listelerini hazırlayan CIO Review seçimi için  Dilişim firma sahibi Dr. Özgür Yılmazel “Dünya çapında Büyük Veri alanında lider ilk 100 firma arasında olmak bizim için çok gurur verici bir sonuç” dedi.

Dr. Yılmazel “Büyük Veri alanında global lider Cloudera’nın gümüş seviye sistem entegratörü ve eğitim iş ortağı olan Dilişim telekom, finans ve perakende gibi farklı sektörlerdeki müşterilerimizin ihtiyaçlarına özel butik çözümler sunmaktadır.” şeklinde konuştu.

Cloudera’nın yanında EVAM, Lucidworks, Oracle ve SAS ile olan iş birlikleri ile Büyük Veri ve arama konusunda sektörde başarılı projelere imza attıklarını ifade eden Yılmazel, “Dilişim bünyesinde Intel’in katkıları ile kurduğumuz 100 TB kapasiteli ve yedi nodlu Hadoop cluster laboratuvarının ArGe projelerimiz ve müşterilerimizin talepleri doğrultusunda benchmark testleri için kullanıyoruz. Bu imkanın tüm iş ortaklarımız ve müşterilerimizin kullanımı için hazır durumda.” diye konuştu.

Yılmazel, Cloudera’nın Türkiye’deki ilk ve tek Büyük Veri eğitim iş ortağı olan Dilişim firmasının geçen yıl üç yüzün üzerinde Büyük Veri program geliştirici, analiz, sistem yöneticisi ve Spark programcısına yüksek memnuniyet oranlarıyla eğitim sağladığını belirtti.

Endüstri 4.0 ve nesnelerin interneti teknolojilerinin yaygınlaşması ile birlikte farklı kaynaklardan gelecek sensör verilerinin analiz edilebilmesi için Büyük Veri teknolojilerine de ihtiyacın artacağına dikkat çeken Yılmazel, Dilişim’in gerekli yatırımları yaparak hem genç çalışanlara istihdam yarattığını hem de teknolojideki yeni gelişmeleri yakından takip ettiklerini dile getirdi.

 

DÜNYA 02.08.2016

   

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here