​Türkiye yazılım ihracatının dörtte biri Ekin Teknoloji’den

0

Türkiye’de ve dünyada akıllı kent ve trafik alanında ilklerle adını duyuran ekin Technology, 2015 yılında ihracatını ikiye katladı.
Dünya şehirlerinin tercih ettiği akıllı şehir teknolojileri lideri ekin Technology, Türkiye’nin yazılım ihracatının dörtte birini tek başına karşılamış oldu.

“İlk 500 Bilişim Şirketi Türkiye 2015” Araştırması kapsamında açıklanan sıralamada, ekin Technology, yüzde yüz sermaye ile en çok yazılım ihracatı yapan Türk firması oldu.

Sektördeki 1000’i aşkın firmanın veri paylaşımı ile hazırlanan “İlk 500 Bilişim Şirketi Türkiye 2015” Araştırması’nın sonuçları 28 Temmuz’da gerçekleşen Ödül Töreni’nde açıklandı.

Türkiye’nin ilk akıllı şehir teknolojisi ve dünyanın ilk akıllı devriye sistemi gibi ilk’lerle adını duyuran, akıllı kent ve trafik yönetim sistemleri ile Abu Dabi’den Amerika’ya, Bakü’den Dubai’ye kadar bir çok ülkeden talep gören ekin Technology, 2015 yılında ikiye katladığı yazılım ihracatı ile Bilişim 500’deki sıralamada, bir önceki yıla göre 17 basamak birden yükseldi. 2015 yılındaki yazılım ihracatı ile Türkiye’nin toplam yazılım ihracatının dörtte birini karşılayan ekin Technology, dünyanın Türkiye’den en çok yazılım aldığı yüzde yüz yerli sermayeli şirket olduğunu bir kez daha kanıtladı.

Araştırma sonuçları, firmanın sistem entegrasyonu konusundaki başarısının da altını çizdi. ekin Technology Bilişim 500 kapsamında Sistem Entegratörü İş Uygulamaları kategorisinde de liderliği bırakmadı.

Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan ekin Technology Yönetim Kurulu Başkanı Akif Ekin, global başarılarının ülke ekonomisine sağladığı katkıdan mutluluk duyduklarını ifade etti.

Akif Ekin:“ekin Technology olarak 18 yıldır geliştirdiğimiz teknolojilerle büyüyor ve ülkemizi yurtdışında temsil etmenin gururunu yaşıyoruz. Türkiye’nin yüzde yüz yerli sermayeli en çok yazılım ihracatı yapan firması olduğumuzu Bilişim 500 sonuçları ile bir kez daha kanıtladık. Ayrıca Sistem Entegratörü İş Uygulamaları kategorisindeki birinciliğimizle de yazılım entegrasyonundaki liderliğimizi taçlandırmış olduk. Ülkemizi gelişmiş teknolojilerle temsil ederken ihracatın artmasına, ekonomimizin daha da iyi noktalara gelmesine katkı sağlamak en büyük motivasyonumuz. Katma değerli ürünlerimizle Türkiye’yi teknoloji ve inovasyon merkezine dönüştürme hedefine katkıda bulunmaya yönelik olarak çalışmalarımıza hızla devam edeceğiz” dedi.

2014 yılında dünyanın ilk akıllı devriye sistemi ‘ekin patrol’ ile Dünya Teknoloji Ödülleri Yarışması’nın finalistleri arasına girerek Google Glass, LinkedIn gibi dünya devleri ile aynı platformu paylaşan ekin Technology, 2015 yılında da Amerika iş dünyasının prestijli ödül programı ‘’The Stevie Awards’’ da iki farklı kategoride birden ödüle layık görüldü. Bu ödüllerden biri ‘Avrupa’nın en inovatif şirketi’ ödülü oldu. Firma bu yılın başında da yine ‘akıllı devriye’ sistemi ile A Design Tasarım Yarışması’nda Gümüş Ödül’e layık görülmüştü.

 

BT HABER  03.08.2016

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here