Falcon 9 işte böyle havalanıyor

0

SpaceX’in yeniden kullanılabilir roketi Falcon 9’un yeni görüntüleri yayınlandı. Yakın çekim kaydedilen bu görüntülerde Falcon 9’un ateşleme ve dünyaya dönüş anları net bir şekilde gözüküyor.

 

Ünlü girişimci Elon Musk’ın kurduğu uzay taşımacılığı şirketi SpaceX, yeniden kullanılabilir roketler üretiyor. Görevini yerine getirdikten sonra sağ salim Dünya’ya dönmeyi başaran Falcon 9 roket projesi birçok kişi tarafından takdir topluyor. Zira bir roketin uzaya gönderilme maliyeti 60 milyon doları buluyor. İşte bu roketlerin tekrar kullanılmasıyla, her görevde bu paralar çöpe gitmemiş oluyor.

 

Diğer taraftan Falcon 9’un tekrar kullanılabilmesi, uzay enkazı için de oldukça önemli. Bildiğimiz üzere bu roketler kullanıldıktan sonra uzay boşluğunda kayboluyor ve parçalara ayrılarak uzay enkazına karışıyordu. Falcon 9’un geri dönmeyi başarmasıyla gereksiz uzay enkazı da oluşmuyor.

SpaceX, resmi YouTube hesabı üzerinden Falcon 9’un yeni görüntülerini yayınladı. Mayıs ayındaki, JCSAT-14 uydusunu taşıdığı görevde Falcon 9’un ateşlendiği, hedefe ulaştığı ve geri döndüğü anlar görünüyor. Üstelik bu görüntüler yakın çekim kaydedildiği için ortaya adeta sanat eserini andıran manzaralar çıkıyor.

İşte Falcon 9’un uzaya çıkış ve iniş anı:

 

 

 YENİŞAFAK 10.08.2016

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here