Günlük Hayattan Modelleme Soruları

0

Günlük Hayattan Modelleme Soruları; öğretmenler, öğretmen adayları, öğrenciler, günlük hayatta matematiği arayanlar ve matematiğe ilgi duyan herkes için bir kaynak kitap niteliğinde hazırlandı.

 

“Günlük Hayattan Modelleme Soruları” kitabıyla; matematiği kendi içinde ve farklı disiplinlerle ilişkilendirme, matematiksel dili ve terminolojiyi kullanma, matematiksel akıl yürütme, bilgi ve iletişim teknolojilerini kullanma gibi kritik becerilerin kazanılmasına ve bu becerileri kullanarak matematiğin hissedilir, yararlı ve uğraşmaya değer kılınmasına yönelik çabalara bir katkıda bulunmak amaçlandı.

 

Üç bölümden oluşan bu kitabın birinci bölümünde, matematiksel modellemeyi merak edenler ve matematik öğretiminde kullanmak isteyenler için matematiksel modellemenin kısa bir açıklaması, nasıl kullanılacağı ve matematik eğitimi içindeki yerini içeren bilgiler bulunuyor. İkinci ve üçüncü bölümlerde ise daha çok ortaöğretim düzeyinde toplam 45 matematiksel modelleme sorusu ve bu sorular için örnek çözüm yaklaşımları sunuluyor.

 

Öğrenci ve öğretmenler “Bu konu ne işimize yarayacak ya da gerçek hayattaki uygulaması nedir? Bu konuyu günlük hayatımızda nerede kullanacağız?” gibi sorularla sıklıkla karşılaşıyor. “Günlük Hayattan Modelleme Soruları” kitabında bu sorulara cevap vermeye yardımcı olacak, farklı matematik konularını içeren (örneğin sinemada en iyi görüş açısına sahip koltukları bulma, insan vücudundaki bazı kemiklerin uzunluklarını kullanarak o insanın boyunun uzunluğunu tahmin etme, heyecan verici bir lunapark treni parkuru tasarlama vb.) gerçek hayat durumları ile ilgili birçok modelleme sorusu yer alıyor.

 

Yazarlar :

 

Ayhan Kürşat Erbaş, Bülent Çetinkaya, Cengiz Alacacı, Erdinç Çakıroğlu, Arzu Aydoğan Yenmez, Aysel Şen Zeytun, Himmet Korkmaz, Mahmut Kertil, Makbule Gözde Didiş, Sinem Baş, Zülal Şahin

 

 

https://satis.tuba.gov.tr

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here