Intel’deki Türk yöneticiye yeni görev

0

1998 yılında Akdeniz, Orta Doğu ve Afrika Bölgesi’nden sorumlu Pazarlama Müdürü olarak katıldığı Intel’de, Yeni Teknolojiler Bölümü Dünya Başkan Yardımcısı görevine kadar yükselen Ayşegül İldeniz, Nesnelerin İnterneti alanında dünya çapında hizmetler sunan, alanında lider Silver Spring Networks’e COO olarak atandı.

 

Dünyada Türkiye’yi başarıyla temsil eden ve Türkiye’nin yetiştirdiği en başarılı kadınyöneticiler arasında yer alan Ayşegül İldeniz, Intel’de başarıyla sürdürdüğü Yeni Teknolojiler Bölümü Dünya Başkan Yardımcısı görevinden ayrılarak kariyerine Silver Spring Networks’de COO olarak devam etme kararı aldı. 25 milyon kullanıcısı ile Amerikan pazarının yarısını elinde bulunduran Silver Spring Networks, aralarında Şikago, Paris, Kopenhag, Singapur gibi dünyanın önde gelen metropellerinin de bulundugu şehirleri sunduğu farklı çözümlerle akıllı şehir statüsüne dönüştüren şirket olarak biliniyor.

 

Silver Spring Networks’den yapılan açıklamada Ayşegül İldeniz’in Global Operasyonlar Başkanı (COO) rolüne atanmasıyla Silver Spring’in akıllı şehir pazarlarındaki yeni hedefinin lider konumunu farklı coğrafyalara doğru genişletmek ve büyümesini hızlandırmak olduğu duyuruldu. Silver Spring’deki yönetim kademesinde CEO’dan sonra ikinci kişi olarak görev yapacak olan İldeniz şirketin Küresel Satış, Pazarlama ve Ürün Yönetimi departmanlarından sorumlu olacak.

 

“Nesnelerin interneti ekonomisini daha da ileriye taşımak için sabırsızlanıyorum”

Satış, ürün yönetimi, pazarlama ve yeni teknolojiler konularında Intel’de kritik pozisyonlarda 18 yıl boyunca hizmet veren İldeniz; “Intel’de 1998 yılından bu yana yeni teknolojilere ve bunların kullanım biçimlerine yön verme konusunda çeşitli kademelerde pek çok fırsatım oldu. Teknolojinin bilgisayarların içinden çıkarak hayatımızda dokunduğumuz bir çok nesnenin içine girmesiyle oluşan Dijital ekonomide dünyadaki dönüşüme katkı sağlayan önemli şirketlerden birinde bu dönüşüme liderlik etmek amacıyla Silver Spring Network’e katıldım.” dedi.

 

Ayşegül İldeniz’i Silver Spring Networks ekibine davet etmenin heyecanını yaşadığını belirten Silver Spring Networks CEO’su ve Başkanı Mike Bell şunları söyledi: “İldeniz’in yeni iş kategorileri oluşturma ve uluslararası pazarları yönetme konusundaki deneyimi Nesnelerin Interneti alanında yeni fırsatlar oluşturma hedeflerimize büyük katkı sağlayacaktır.”

Ayşegül İldeniz kimdir?

Silver Spring Networks Global Operasyonlar Başkanı (COO) Ayşegül İldeniz, 1998 yılında Akdeniz, Orta Doğu ve Afrika Bölgesi’nden sorumlu Pazarlama Müdürü olarak katıldığı Intel’de 2001-2004 yılları arasında Intel Türkiye Genel Müdürlüğü görevini yürüttü. 2004 yılında, Intel’in aralarında Türkiye, Mısır, Güney Afrika, Birleşik Arap Emirlikleri ve Suudi Arabistan’ın da bulunduğu, 67 ülkeyi kapsayan Türkiye, Orta Doğu ve Afrika Bölgesi’nin başkanlığına getirildi. Aynı zamanda Intel’in Avrupa, Orta Doğu ve Afrika Bölgesi Yönetim Kurulu üyesi olarak görev yaptı. 2013 yılında ise Intel Yeni Teknolojiler Bölümü’nün Dünya Başkan Yardımcısı olarak yeni görevine atandı. Türkiye’nin yetiştirdiği en başarılı kadın yöneticiler arasında yer alan İldeniz, Silikon Vadisinde görevi geleceği hayal etmek ve giyilebilir teknojiler yaratmak olan bir takıma önderlik etti ve tüketicilerin günlük hayatlarında kullanabilecekleri moda ürünlerine teknoloji katmak için çalıştı. Özellikle gelişmekte olan ülkelerde dijital uçurumun azalması için çalışan Ayşegül İldeniz, Intel’in Orta Doğu ve Afrika Bölgesi’nde insanların hayatlarını teknoloji ile iyileştirmek için birçok önemli projeye imza attı. İldeniz’in teknolojiye erişimi kolaylaştırarak insanların hayatlarını iyileştirmek amacıyla Türkiye’de başlattığı “e-Dönüşüm İnsiyatifi” adlı proje, daha sonra Intel’in tüm dünyada gelişmekte olan ülkeler için uyguladığı global bir projeye dönüştü. 2010 yılında “Eisenhower fellow”; Dünya Gazetesi tarafından 2004 yılında Yılın Bilişim Kadını ve 2006 yılında Yılın Kadın Yöneticisi seçilen Ayşegül İldeniz, 2015 yılı Mayıs ayında Amerika’nın ünlü ekonomi dergilerinden Fast Company’nin “Dünyanın en yaratıcı 100 insanı” listesine girdi. TURKOFAMERICA tarafından hazırlanan, Amerika’da yaşayan en başarılı Türk iş kadınları 2015 listesinde 3. sırada yer alan İldeniz, Media Cat dergisi tarafından verilen Women to Watch ödüllerinde Global Lider kategorisinde ödüle layık görüldü. 2016 yılında ODTÜ’nün 60. Kuruluş Yıldönümü kutlamaları kapsamında düzenlenen ödül töreninde eğitim ve teknoloji alanlarındaki çalışmalarından dolayı Takdir ödülü alan İldeniz,aynı yıl 15. Altın Pusula Türkiye Halkla İlişkiler Ödülleri’nde ise“Vizyoner Türk İşkadını Olarak Dünya Çapında Başarılı Temsiliyeti” ile “Betûl Mardin Geleceği Şekillendiren Liderler Ödülü”ne layık görüldü.

 

HÜRRİYET 16.08.2016

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here