Türkiye’nin İlk Açık İnovasyon Kampı Başladı

0

İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü’nde üreten ve tasarlayan genç bir kitleye, çevre, sürdürülebilirlik ve temiz teknoloji gibi alanlarda eğitim ve workshoplar sunan ve kapanış konuşmasını Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü’nün yapacağı (27 Ağustos) Türkiye’nin ilk açık inovasyon kampı Hack’n Break, inovatif fikirlerle dolu yoğun bir hafta yaşattı. Türkiye’nin dört bir yanından Hack’n Break’e katılan girişimci ve geliştiriciler, mentor ve yatırımcılardan aldıkları eğitim ve workshoplarla deneyim kazandı.

 

Türkiye’nin ilk açık inovasyon kampı Hack’n Break, girişimcilere, mentor ve yatırımcılardan aldıkları değerli fikir ve tavsiyelerle 6.gününde de (25 Ağustos) değer katmaya devam etti. Hack’n Break’in 6. gününde oyun kodlamaları, haberleşme güvenliği, startuplar için inovasyon, gastronomi trendleri, kurumiçi girişimcilik konuları ele alındı. Ayrıca gün içerisinde gerçekleşen Startup Proje Sunumları’nda, STEM eğitimi kapsamında 16 yaşındaki geliştiricilerden oluşan ve robot teknolojileri üzerine çalışan “Gelecek” adlı ekip TEMSA’dan sponsorluk alma şansı yakaladı.

 

Logo Yazılım yöneticilerinden Medi Ventura yeni nesil iş uygulamalarından bahsetti ve trendleri anlattı. Özellikle iş çözümleri geliştirmeyi planlayan genç girişimcilere vizyon kattı. 

Vinistanbul’dan Selin İşmen, hazırladığı sunum ile katılımcılara gastronomi dünyasındaki yenilikleri ve yakın gelecekte gündelik hayatımıza girecek inovasyonları anlattı. Tarladan sofraya tüm süreçlerde IoT teknolojileri sayesinde yeme-içme dünyasında çığır açacak ve Dijital Dönüşüm çağının simgeleri olacak yenilikler, hem son kullanıcıları hem de ilgili sektör çalışanlarını yakından ilgilendiriyor ve bugünden heyecanlandırıyor.

Zeynep Sarılar moderatörlüğünde ve değerli mentorlar eşliğinde yapılan Startup sunumları, projelerin süreçlerini, eksiklerini ve beklentilerini iyi analiz eden bir beyin fırtınasına dönüştü. Genç girişimciler, projelerini sunarken hem moderatörlerden hem de dinleyicilerden farklı geri dönüşler aldılar. Toplam 8 projenin anlatıldığı ve süreç boyunca ihtiyaç duydukları yönlendirmelerin yapıldığı sunumda, özellikle liseli maker topluluğu 4th Dimension Team üyeleri hem enerjileri hem de umut veren vizyonlarıyla tüm katılımcı ve mentorların sempatisini topladı. Tüm genç girişimciler bu sunum sayesinde faydalı yönlendirmeler aldı ve projeleri için yeni network’ler kurma fırsatını yakaladı.

BUG LAB (Bahçeşehir Üniversitesi Oyun laboratuvarı) Yöneticisi Güven Çatak moderatörlüğünde dün başlayan oyun maratonu için katılımcılar tüm gece kod yazmaya devam ettiler. Bugün de tüm heyecanı ile devam edecek oyun maratonu öncesinde sektör profesyonelleri, geliştirmede kullanılan teknolojilerle ilgili eğitimler verdi. Netmarble yöneticisi Barış Özistek oyun sektöründeki trendleri anlattı ve Gamescom 2016’dan izlenimlerini paylaştı.

 

Temsa akıllı otobüsü Avenue iBus’ı geliştiriciler için açtı. Geliştiricilerden aracı hacklemelerini bekliyor ve hackleyebilenlere ödüller verilecek. Kampta Yavuz Çingitaş tarafından İnovatif Kurumiçi Girişimcilik ve benzeri onlarca eğitim hem kurumsal firmalardan gelen katılımcılar, teknoloji transfer ofisleri yetkilileri ve teknopark temsilcileri ile paylaşıldı. İstanbul’da eğitimler düzenleyen Tezgahçılar ekibi 2 gün boyunca en ilgi çeken eğitimleri ile Hack’n Break’e katıldı.

Marjinal Porter Novelli tarafından verilen Marka İletişimi-Yeni Medya isimli workshopta katılımcılara iletişim faaliyetlerinde trendleri nasıl takip etmeleri gerektiği ve gelişen sosyal ağlarla birlikte markalarını nasıl daha doğru anlatabilecekleri aktarıldı.

Güne Beesportive ile yoga ve sabah egzersizleri yaparak başlayan Hack’n Break katılımcıları, gündüz etkinlikleri bittikten sonra akşam girişimci-mentor buluşmaları öncesi denizin keyfini çıkardı.

Hack’n Break’in son gün kamp programında (26 Ağustos) ise yoğun olarak deneyimli girişimciler, mentörler ve kurum temsilcileri tarafından aktarılacak seminerler,  web ve mobil uygulama teknolojileri, İngilizce konuşma fobisi olanlara etkili pratik ingilizce, yatırım alma süreçleri gibi konular yer alıyor.

Bu yıl ilki gerçekleşen ve katılımcılara inovasyon dolu yoğun ve bol aktiviteli bir hafta yaşatan Hack’n Break, yarın gerçekleştirilecek olan konferans programı ile sona erecek. Kamp haftasının değerlendirilmesinin ardından, çok değerli konuşmacılara ev sahipliği yapacak olan Hack’n Break’in konferans protokol konuşmasını ise Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Sayın Faruk Özlü yapacak.

HÜRRİYET  26.08.2016

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here