2 Türk firma arasında “OLED TV” rekabeti

0

Vestel ve Arçelik, yayınladıkları basın bültenleriyle Türkiye’nin ilk OLED TV’sini ürettiklerini duyurdu. IFA Teknoloji Fuarı öncesi, 2 Türk firma arasında “OLED TV” rekabeti başladı

 

Teknoloji dünyasının en popüler etkinliklerinden olan IFA Teknoloji Fuarı’nın kapılarını açmasına yalnızca günler kaldı. 2-7 Eylül tarihleri arasında Berlin’de gerçekleşecek fuarda eğlence elektroniğine yönelik ürün geliştiren şirketler yine kozlarını paylaşacak. Her sene olduğu gibi bu sene de Türk şirketleri kıyasıya rekabete katılacak. Vestel ve Arçelik’in bu yıl kapışacakları teknolojinin OLED olacağı anlaşılıyor. Fuara sayılı günler kala her ikisi de Türkiye’nin ‘ilk’ OLED TV’sini ürettiklerini duyuran basın bültenleri yayımladı. Saat veya dakika farkıyla ilk üretimi kim yaptı elbette bilemeyiz ama kullanıcılar olarak bu rekabetin bizim işimize kesinlikle yarayacağını söyleyebiliriz.

 

Zira bu teknolojilerin geleceğe yönelik çok büyük potansiyelleri bulunuyor. Ve bu potansiyel sadece TV panelleri ile sınırlı değil. Cep telefonları, tabletler ve iletişime yönelik ekranı olan çok sayıda teknolojide bu sistemler kullanılıyor. Yeni nesil akıllı kol saatleri de (PMOLED) buna dahil. Ancak görüntülemeye yönelik teknolojilerin rekabeti bunun çok ama çok daha ötesinde. Halen geliştirilmekte olan akıllı otomobil ve akıllı ev sistemlerinde de kaliteli ve düşük enerji harcayan ekranlar merkezi önem taşıyacak. Nesnelerin interneti (IoT) adı verilen teknolojilerin hayata geçmesi ile birlikte ise şu an var olmayan çok daha farklı cihazlar hayatımıza girmeye başlayacak. Arçelik ve Vestel’i bu alanlarda da kıyasıya rekabet ederken görmek en büyük dileğim.

 

“TÜRKİYE’NİN İLK OLED TV’SİNİ ÜRETMEKTEN HEYECAN DUYUYORUZ”

Vestel Türkiye’nin ilk yerli OLED TV’sini 2 – 7 Eylül 2016 tarihleri arasında Berlin’de gerçekleşecek, Uluslararası Elektronik Ürünler ve Teknolojileri Fuarı IFA’daki 3 bin metrekarelik standında tanıtmaya hazırlandığını duyurdu. Açıklamada her bir pikselin kendi kendini aydınlattığı OLED TV teknolojisini kullanan cihazın fuarın ardından Vestel satış noktalarında tüketici ile buluşacağı belirtildi. Vestel Şirketler Grubu İcra Kurulu Başkanı Turan Erdoğan, Türkiye’nin ilk OLED TV’sini üretmekten heyecan duyduklarını belirterek, “Geçtiğimiz yıl çıkardığımız ilk yerli kavisli TV’nin ardından ilk yerli üretim OLED TV’yi tüketicilerimizle buluşturarak, dar açılarda bile görüntüyü bozmadan sunabilen teknolojisi sayesinde kusursuz bir TV izleme deneyimi sunacağız” dedi.

image002 

RENKLER PARLAYACAK

Vestel, kullanıcılarına OLED TV ile sadece yeni bir televizyonla değil, yeni bir dünyayla tanışmayı vaat ederken, bire bir gerçek hayatta görülen mükemmel ışığı ve renkleri, keskin bir derinlikle beraber elde edeceklerini belirtiyor. OLED TV’ler piksel aydınlatması sayesinde seçili pikselleri tamamen kapatma ve mutlak siyah gösterme yeteneğine sahip. Böylece karanlık bir gecede yıldızları gerçeğe en yakın şekilde ekrana yansıtabiliyor

 

“TÜRKİYE’DE ÜRETİLEN İLK OLED TV ÖZELLİĞİNE SAHİP”

Arçelik dün yaptığı açıklamada Organik LED ve 4K Picture Perfection teknolojisine sahip Türkiye’nin ilk OLED televizyonunu ürettiğini duyurdu. Cihazın gerçeğe en yakın renklerle dikkat çekeceğine işaret eden şirket 65 (inç) büyük ekranı ve 6.5 mm inceliğindeki metalik tasarımı ile satışa çıkacak. Eylül ayında tanıtımı yapılacak Arçelik OLED TV ile ilgili açıklamalarda bulunan Arçelik Türkiye’den Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Can Dinçer, “Arçelik markalı yeni ürünümüz, Türkiye’de üretilen ilk OLED TV olma özelliğine sahip. 4K ve yeni nesil akıllı TV’lerin yaygınlaşması ile pazardaki talep, üst segment ürünlere doğru kayıyor. Biz de bu talebe en güçlü yanıtı, teknolojide en son nokta olan Arçelik OLED TV ile tüketicilerin karşısına çıkarak veriyoruz. Tüketicilerimiz, yakın zamanda bu ürünümüzü mağazalarımızda bulabilecekler” dedi.

 

image003 

KONTRAST FARKI

Standart LED TV’lerden farklı olarak OLED teknolojisi ile milyonlarca organik LED’in her biri birer ışık kaynağı olarak çalışıyor. OLED TV’nin bu devrimsel özelliği ile sonsuza yakın kontrast değerleri ve kusursuz renkler elde edilebiliyor. Bu sayede mükemmel siyahın üzerinde renkler daha canlı yansıtılırken kullanıcılara farklı bir seyir deneyimi sunuluyor.

 

HABERTÜRK  27.08.2016

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here