TSK, Cobra Helikopterinden atılan UMTAS füzeli video yayınladı

0

Roketsan tarafından geliştirilen ve öncelikli olarak Cobra helikopterinde kullanılması planlanan UMTAS tanksavar füze sisteminin ateşleme anının ağır çekim görüntüleri ve hedefi vurma anı paylaşıldı.

 

Roketsan’ın tüm zırhlı tehditlere karşı kullanılmak üzere öncelikli olarak ATAK helikopteri için geliştirdiği UMTAS füzesi TSK envanterinde test edilmeye devam ediliyor. Havadan karaya ve karadan karaya kullanılabilen UMTAS füzesi, kızıl ötesi arayıcı başlık ve lazer arayıcı başlık opsiyonları ile kullanılabiliyor.

 

8 kilometre atış menzili bulunan UMTAS, atış öncesi ve atış sonrası kilitlenme ile at-unut, at-güncelle gibi özelliklere sahip. Bu sayede hedefe ulaşma noktasında son derece gelişmiş niteliklerdeki UMTAS, reaktif korumalı zırhlara karşı etkili harp başlığı ile görev yapıyor.

 

Milli Atak helikopteri T-129’un resmi tanksavar sistemi olarak kullanılan UMTAS, ilerleyen dönemde bir çok araca entegre edilebilecek ve zırhlı tehditlere karşı kullanılmak üzere görev yapacak. Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından Cobra helikopterinden ateşlenmiş ağır çekim görüntüleri ve hedefi vurma anı da bulunan  bir video paylaşıldı. Paylaşılan o videoyu aşağıdan izleyebilirsiniz:

 

DONANIM HABER  02.09.2016

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here