Airbus’ın kargo drone yarışmasını kazanan Zelator

0

Uçak üreticisi Airbus tarafından açılan, geleceğin kargo taşımacılığında kullanılacak drone modellerini tasarlamaya yönelik yarışması sonuçlandı. Yarışmaya katılan drone prototiplerinin 25 kilogram altında olması ve hem dikey hem de yatay kalkış kabiliyetine sahip olması gerekliydi.

Airbus ve Airbus Ventures’ın yatırım yaptığı Local Motors‘un ortaklaşa gerçekleştirdiği tasarım yarışmasına toplamda tam425 farklı drone modeli başvuru yaptı.

Airbus jürisi tarafından seçilen ana kategoride Rusya’nın Omsk kentinden katılan Alexey Medvedev adlı kullanıcı birinci seçildi. Zelator adını verdiği drone konsept modeli, Airbus’ın drone yarışmasında birinciliğe layık görüldü ve bu yarışmacı para ödülünün sahibi oldu. Zelator aynı zamanda kargo taşımacılığı kategorisinde de üçüncü sırada yer almayı başardı.

Kargo taşımacılığı kategorisinin kazananı SkyPac adlı drone olurken, son kategoride ise seçimi halk yaptı. Pervaneleri koruma altına alınmış ve üzerinde paraşüt ile tasarlanan Thunderbird topluluk tarafından birinci seçildi. Böylece toplamda 3 farklı kategoride 9 ayrı tasarımın seçildiği yarışma sonucunda toplamda 100 bin dolardan fazla ödül drone tasarlayan sahiplerini buldu. Airbus ticari drone servisleri geliştirme konusunda ise kazanan projelerle irtibatını sürdürecek ve bu ekiplerden yararlanmaya önümüzdeki dönemde de devam edecek.

WEBRAZZİ  04.08.2016

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here