Kızlar Kodluyor

0

GE, ‘Kızlar Kodluyor’ eğitimi ile öğrencileri dijital dönüşüme hazırlıyor.

 

GE (General Electric) Türkiye, ülkemizde dijital dönüşümün hızlanması ve geleceğinkadın mühendislerinin yetişmesine katkı sağlanması hedefiyle Türkiye İnovasyon Merkezi’nde 25 kişilik 4 gruptan oluşan, 9-11 yaşları arasındaki avantajlı ve dezavantajlı toplam 100 kız öğrenciye, Robincode.org’un “Kızlar Kodluyor” programı altında temel programlama eğitimi sundu.

Kızlar Kodluyor’ adlı program kapsamında gerçekleştirilen 2 saatlik eğitimler, Robincode bünyesindeki bilgisayar mühendisleri ve bilişim teknolojileri öğretmenlerinden oluşan eğitmen kadrosu tarafından verildi. Programda başarılı olan 30 öğrenci üç haftada toplam 16 saatlik eğitimi kapsayan yaz okuluna katılma hakkına sahip oldu. Bilişim teknolojileri, internet güvenliği ve temel kodlama öğrenerek algoritma becerilerini geliştiren kız öğrenciler, Cisco Networking sistemine kayıt edilerek ücretsiz ve online olarak “Get Connected” dersi ve sertifkası alma, “Hour of Code” Türkiye için yapılacak etkinliklere, eğitimlere kaydolarak destek alma, global bir çalışmanın parçası olma şansına sahip oldu.

Canan M. Özsoy: “GE 5 yıl önce, dünyanın en büyük dijital endüstriyel şirketi haline dönüşme kararı aldıktan sonra gerekli çalışmaları yaparak, geçtiğimiz yıl da “GE Dijital”i kurdu. Bu vizyonla dünyada dijital dönüşüme öncülük ederken yeni nesilleri de geleceğin iş dünyasına hazırlamak önceliklerimiz arasında yer alıyor. Bu yıl sonuçlarını açıkladığımız 5. GE Küresel İnovasyon Barometresi Türkiye sonuçları da, konunun öneminin altını bir kez daha çiziyor” dedi.

Türk yöneticiler sorun çözen, yaratıcı, analitik ve girişimci iş adaylarını tercih ediyor
Özsoy, Araştırma sonuçlarına göre Türk yöneticilerin, iş başvurusunda bulunan adaylarda en çok aradıkları özelliklerin yüzde 62’sinin ‘sorun çözme becerisi’, yüzde 49’unun ‘yaratıcılık’, yüzde 46’sının ‘analitik beceri’, yüzde 41’inin ise ‘girişimci ruh’ olduğunu da sözlerine ekledi. Özsoy: “Biz de GE Türkiye olarak özellikle kız çocuklarının iş dünyasındaki rollerinin artmasına, sorun çözme ve analitik becerilerinin gelişerek kızlarımızın geleceğin yeni iş modellerine de adapte olmasına odaklandık. Robincode.org’un ‘Kızlar Kodluyor’ programı kapsamında 100 kız öğrencimizi GE Türkiye İnovasyon Merkezi’ndeki eğitimlerimizde ağırlamaktan, geleceğin kadın girişimci ve mühendislerinin yetişmesine katkı sağlamaktan mutluluk duyuyoruz. Bu yönde yeni projelerde de rol almaya devam edeceğiz” dedi.

Robincode Kurucu Başkanı Gözde Erbaz; “CODE.ORG Türkiye sorumlusu ROBINCODE.ORG olarak ülkemizin teknoloji üreten güçlü bir ülke olması yolunda, erken yaşta bilgisayar bilimlerinin öğretilmesi ve her çocuğa eşit fırsat verilmesi ile yeni nesillerin teknoloji kullanan değil, teknoloji üreten bir nesil olacağına inanıyoruz. Bu sorumlulukla Cisco Networking Akademi ve Oracle Akademi’nin desteğiyle 5-16 yaş grubundaki çocuklara bilgisayar bilimleri ve stem eğitimleri vererek çalışmalarımızı sürdürüyoruz. General Electric gibi yüksek teknoloji üreten bir dünyadeviyle işbirliği yaparak, GE Türkiye İnovasyon Merkezi’nde gerçekleştirdiğimiz “Kızlar Kodluyor” projemizin Türkiye’nin dijital dönüşümüne katkı sağlayan çok önemli bir proje olduğunun altını çizmek istiyorum. GE’ye ülkemiz kız çocuklarına ve ülke geleceğimize verdikleri katkıdan dolayı teşekkürlerimizi sunarız” dedi.

Eğitim programının 28 Haziran’da gerçekleşen “Kızlar Kodluyor” programının mezuniyetine, GE Kadın Çalışan Ağı ve GE Gönüllülerinin yanı sıra GE Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Canan M. Özsoy, Türkiye Teknoloji Merkezi Genel Müdürü Dr. Aybike Molbay, Robincode.org Kurucusu Gözde Erbaz katıldı.

 

 

HÜRRİYET  11.10.2016

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here