Silikon Vadisi’nde 10 gün

0

İnteraktif eğitim ve öğretim programlarını uluslararası programlarla bir araya getiren Onward’un düzenlediği Silikon Vadisi programına katılmaya hak kazanan genç girişimciler Google, 500 Startups, UBER gibi önemli şirketleri ziyaret etti.

 

İnteraktif eğitim ve öğretim programlarını uluslararası programlarla bir araya getiren Onward, 4-14 Temmuz tarihlerinde Silikon Vadisi programı düzenledi. 10 gün süren programda katılımcılar hem büyük şirketleri gezdiler hem de girişimcilerle bire birsohbet edebildikleri etkinliklerle girişimcilik dünyasını daha yakından tanıma şansı buldular. 

Google, 500 Startups, UBER, Endeavor, Impact Hub, T-JUMP, Mahindra ve Udemy şirketlerini ziyaret eden katılımcılar, yöneticilerle kurdukları bire bir iletişim sayesinde de staj bulma fırsatı yakaladılar. Katılımcılar şirket gezilerinin yanı sıra inovatif alanlarda çalışmalar yapan organizasyonlar ve yenilikçi fikirleri hayata geçirmeye çalışan start-up’lar ile özel görüşmeler yaparak akıllarındaki soruları bu alanda ilham verici kişilere sordular. 

 

Onward Silikon Vadisi programına gitmeye hak kazananlardan biri olan genç girişimci Ceren Ayhan yaşadığı deneyimi interaktif bir keşif olarak nitelendiriyor. Silikon Vadisi deneyimini özetleyen Ayhan, “Google, LinkedIn gibi büyük şirketlere ziyaretin yanı sıra Silikon Vadisi ekosistemindeki girişimcilerle bire bir tanışma imkanı da sağlayan Onward ile özellikle teknoloji alanında birçok yeni uygulamanın merkezi olan San Francisco’nun diğer şehirlerden farkını anladım ve buradaki girişimcilik ekosistemine dahil olma fırsatı buldum” dedi. 

 

Ayhan, 10 günlük programın ardından gözlem ve görüşlerini şu şekilde aktardı: “San Francisco’daki girişimcilik camiasıİstanbul veya Avrupa’daki diğer şehirlerden biraz farklı. Yabancı birçok kişiyle sohbet ettiğinizde iş fikirlerini konuşmanın verdiği heyecanı sonuna kadar hissedebiliyorsunuz. Bunda sofistike bir yatırımcı topluluğu ve dünyanın dört bir yanından gelen girişimcilerin etkisi çok büyük. Türk girişimciler Türkiye’de başarılı olan ve girişimciliğe ilgi duyan daha fazla gencin San Francisco’ya gelmesi için istekli ve ısrarcı. Bunu hemen hemen her sohbetimizde hissettik diyebiliriz. Bu konuda bizlere verdikleri tavsiyeler ise yüksek lisans veya hızlandırıcı programlar aracılığı ile San Francisco’ya gitmek. Çok fazla girişim olduğu için, burada mühendisler ve grafik tasarımcılar için fırsatlar söz konusu. Tasarımcı ve mühendisler bu fırsatları değerlendirmeyi düşünebilirler.” 

 

Ceren Ayhan’ın favorilerinden biri olan Nasdaq Ent Center’da Advanced Business Canvas Workshop’u başta olmak üzere interaktif workshoplarla alışılagelmişin dışında bir eğitim süreci de programa dahildi. Katılımcılar bu eğitimlerin ışığında inovatif alanlarda çalışmalar yapan non-profit organizasyonlar ve yenilikçi fikirleri hayata geçirmeye çalışan start-uplarla da bire bir görüşmeler yaparak Vadi’deki girişimcilerden ilham aldı. Özel görüşmeler sonrasında katılımcılara ilham veren bu girişimciler, katılımcıların sorularını yanıtladı. San Francisco’da yaşam, ziyaret edilen girişimlerde işleyiş ve çalışma olanaklarına dair uzun sohbetler gerçekleştirildi.

HÜRRİYET  20.10.2016

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here