F-35’in 400 parçasını Kale Havacılık üretti

0

Türkiye’nin 116 adet alacağı F-35’in montajı başladı. Kale Havacılık, 9 ülkenin ortak olduğu projeye 400 parça ile katkı sağlıyor…

Müşterek Taarruz Uçağı projesinde montaj işlemi ABD’de başladı. Kale Grubu’ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, dünyanın en önemli savunma projelerinden Müşterek Taarruz Uçağı Programı çerçevesinde geliştirilen F-35’in ana sorumlusu Lockheed Martin, Türkiye’ye teslim edilecek ilk uçağın montajını ABD’nin Marietta kentindeki merkezinde düzenlediği törenle başlattı. Sistemleri ve dizaynı ile dünya havacılık tarihinde yeni bir sayfa açan F-35’e, Kale Grubu şirketlerinden Kale Havacılık, önemli tedarikçilerden biri olarak katkı verdi. Söz konusu savunma sanayi projesinde 2004 yılından bu yana yer alan alan Kale Havacılık, Türkiye için üretilen bu ilk uçağa, 400 değişik gövde, kanat, kokpit parçaları ve montaj gruplarıyla katkı sağladı.

Radara yakalanmama özelliğine sahip olan, F-16 ve F-18 gibi savaş uçaklarından dört kat daha etkili olduğu belirtilen F-35’lerin, gelecek 40 yılın taarruz uçağı olması öngörülüyor. Türkiye dâhil 9 ülkenin ortak projesi olan uçağa Türkiye 116 adet sipariş verdi. Diğer sipariş veren ortaklar ise Avustralya, Kanada, Danimarka, İtalya, Hollanda, Norveç, İngiltere ve Almanya olarak sıralanıyor. 

TÜRKİYE  27.10.2016

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here