İstanbul Aydın Üniversitesi mobil oyun eğitimi açıyor

0

İstanbul Aydın Üniversitesi (İAÜ) Sürekli Eğitim Merkezi’nin düzenlediği “Mobil OyunGeliştirme Eğitimi” ile gençlere ve teknoloji meraklılarına yeni dünyanın kapıları açılıyor. 

İAÜ Sürekli Eğitim Merkezi Eğitmeni Ramazan Noyan Culum programın amacını şöyle anlatıyor:

“Mobil oyunların popülaritesinin çok yüksek olmasına karşın, ülkemizdeki geliştirme çalışmalarının kısıtlı kaldığını görüyoruz. Yeterli know-how olmaması, kaynakların İngilizce olması, oyun yazılımcılığının özel bir bilgi ve tecrübe birikimi gerektirmesi gibi çeşitli sebeplerle sektörün oluşması zaman alıyor. 

Teknolojik gelişimin öncü kurumlarından İstanbul Aydın Üniversitesi, bu popüler teknolojik alana ilişkin bilgi birikiminin artırılması ve global sektörden alınan payın artırılması için kolları sıvadı. Sürekli Eğitim Merkezi bünyesinde bir “Mobil OyunGeliştirme Eğitimi” programı açılıyor. Eğitimde bir mobil oyunun nasıl hazırlandığının başlangıçtan yayın aşamasına kadar tüm detaylarıyla öğretilmesi planlanıyor. Eğitimin sonunda katılımcılara birer sertifika da verilerek uzmanlıkları belgelendirilecek.”

Mobil oyunlar gerek dünyada, gerekse ülkemizde yoğun bir ilgi ile karşılanıyor. Oyun yazılımları, ülkeye ihracat getirisi sağlayan yüksek katma değerli teknoloji ürünler. Ayrıca başarılı ürünler dünya genelinde önemli bir marka değeri oluşturuyor ve geliştiricisine ve ülkeye prestij kazandırıyor.

HÜRRİYET  02.11.2016

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here