“Eğitimde FATİH Projesi Eğitim Teknolojileri Zirvesi”

0

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğünce (YEĞİTEK) düzenlenen “Eğitimde FATİH Projesi Eğitim Teknolojileri Zirvesi” tamamlandı.

 

Milli Eğitim Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, başkentte bir otelde bu yıl 2’ncisi düzenlenen, 2 bin katılımcı ve 154 konuşmacının yer aldığı zirvede, 26 oturum ve 28 atölye çalışması ile 3 panel gerçekleştirildi.  

  

Zirvede 11 yabancı çağrılı konuşmacı bildirilerini sunarken, çoğu akademisyen olan yabancı konuğun sunumları da simultane çeviri ile katılımcılar tarafından dinlendi.     

Ayrıca zirvedeki tüm konuşmalar “F klavye” dünya şampiyonlarınca anında yazılarak, LED ekrana yansıtıldı.     

 

Açılış konuşmalarını MEB Müsteşarı Yusuf Tekin ve YEĞİTEK Genel Müdürü Bilal Tırnakçı’nın yaptığı zirvenin öğleden sonraki bölümünde ise 10 oturum ve 7 atölye çalışması yapıldı.

    

Zirvenin son gününde çağrılı konuşmacılardan Indiana Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Jafari, Finpeda LTD’den Pasi Mattila, Promethean Eğitim Danışmanı Dr. John Collick, Glasgow Consulting Group’tan Vishal Pandey eğitim teknolojilerinin, yeni neslin kişisel dünyalarında ve eğitim hayatlarındaki rolünü paylaştı.     

Zirvede, eğitimde önem kazanan “STEM” ve “robotik” eğitimiyle ilgili de oturum düzenlendi.     

STEM oturumunda üretim, buluş yapma, bilgi ve becerilerini kazandırmayı hedefleyen; fen, teknoloji, mühendislik, matematik alanlarında disiplinlerarası etkileşime dayalı yeni bir eğitim modeli olduğu anlatılarak, dünyadaki başarılı çalışmalardan örnekler verildi.  

   

Robotik çalışmaların öğrenmeye, eğitime ve bilime katkısının çeşitli örnek uygulamalar eşliğinde sunulduğu “robotik” konulu oturumda ise bir robotun veya elektronik kartın bir derleyici tarafından programlanması ve kodlamanın günümüzde ve gelecekte ne denli önemli olacağı konusunun altı çizildi.     

Başta Türk Telekom olmak üzere FATİH Projesi ve EBA‘nın tedarikçisi ve paydaşı kurum ve kuruluşlar ile STEM, kodlama ve robotik üzerinde çalışan çok sayıda kurum ve kuruluş zirvede stant açarak, ziyaretçilerle eğitim teknolojileri alanındaki birikimlerini paylaştı.     

 

HÜRRİYET  09.11.2016

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here